Comfortfood,  Pasta,  Vlees

Eenpanspasta met gehakt en spinazie

We gaan nog eens voor een lekkere eenpanspasta, en wel een eenpanspasta met gehakt en spinazie. Oh, en lekker veel kaas. Klinkt het al heerlijk? Dat vind ik er ook van.

Toen ik aan een reeks eenpansgerechten aan het werken was, bedacht ik me dat een goeie romige pasta met gehakt en kaas niet mocht ontbreken. Want af en toe heeft een mens gewoon een goed bord pasta nodig. En liefst van al willen de kinderen ook van dat goed bord pasta eten zodat je gewoon één gerecht voor het ganse gezin kan koken én blije gezichten aan tafel hebt. Ik denk dat deze pasta daar het ideale gerecht voor is.

Smakelijk eten, iedereen!

Deze pasta wordt volledig in één pan gemaakt, bevat weinig ingrediënten die niet te duur zijn en je kan het gemakkelijk in grotere hoeveelheid klaarmaken (als je in het bezit bent van een grote pan dan wel). Alleszins, deze eenpanspasta met gehakt en spinazie is super gemakkelijk om te maken en smaakt altijd. Enjoy!

Wat heb je nodig?

  • Korte pasta: met een gaartijd van ong. 10 minuten, bvb penne
  • Varkenskalfsgehakt: of gehakt naar keuze
  • Kipbouillon: water met een blokje kippenbouillon erin
  • Tomatenblokjes: uit blik
  • Kruiden: paprikapoeder, oregano, chilipoeder
  • Room: liefst volle, maar light mag ook
  • Spinazie: verse, niet uit de diepvries
  • Mozzarella: om er een lekker, kazig geheel van te maken.
  • Parmezaan: voor de afwerking

Wat moet je doen?

Het kan bijna niet gemakkelijker. Hier gaan we! Begin met het klaar zetten van alle ingrediënten, dat werkt altijd fijner.

Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er het gehakt in aan. Kruid met het paprikapoeder, chilipoeder en oregano. En ook met peper en zout. Als het gehakt gaar is, dan mag je de bouillon, tomatenblokjes en room toevoegen. Mengen en dan de pasta toevoegen.

Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten koken of tot je pasta gaar is, maar neem owv de hoeveelheden pasta die op 10 minuten gaar is (ongeveer). Voeg nu de spinazie toe en laat slinken.

Zet het vuur lager als de spinazie geslonken is. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta. Zet de deksel op de pan en laat de kaas smelten.

Zet de pan op tafel en opscheppen maar! Afwerken met parmezaan en: Smakelijk eten!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Pasta: Kies voor een korte pasta met ongeveer 10 minuten gaartijd. Als je een pasta kiest die te kort of te lang moet koken, dan gaan je hoeveelheden van tomaat en bouillon niet meer kloppen.
  • Gehakt: Ik ging voor varkenskalfsgehakt, wat een persoonlijke keuze is. Kies gerust het gehakt dat je zelf het liefste eet. Kies je voor puur rundergehakt, vergeet dan niet om het gehakt extra bij te kruiden. Kipgehakt is ook lekker, maar zal een andere smaak aan je gerecht geven, natuurlijk 🙂
  • Op voorhand maken: Je kan de pasta volledig op voorhand klaarmaken en opwarmen in de microgolfoven. Voeg een klein beetje water of bouillon toe wanneer je de pasta opwarmt als hij wat droger geworden is.
  • Bewaren: De pasta blijft 2 dagen goed in de koelkast. Warm hem maar één keer nadien nog op.

Pasta, pasta, pasta? Ik heb nog meer toppertjes voor jou in petto.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Eenpanspasta met gehakt en spinazie

As Cooked By Ginger
Een super lekkere eenpanspasta met gehakt en spinazie. Zo eentje dat het hele gezin zal kunnen bekoren en gewoon al-tijd smaakt!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 grote pan met hoge randen en deksel

Ingrediënten
  

  • 350 g varkenskalfsgehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 300 ml kipbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 120 ml room volle room heeft voorkeur, maar naar keuze
  • 240 g korte pasta gaartijd = 10 min
  • 250 g spinazie verse
  • 125 g mozzarella
  • geraspte parmezaan voor de afwerking, hoeveelheid naar keuze
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er het gehakt in aan.
  • Kruid het gehakt met peper, zout, paprikapoeder, oregano en chilipoeder.
  • Voeg de bouillon, tomatenblokjes en room toe wanneer het gehakt gaar is. Meng en voeg de (ongekookte) pasta toe. Meng en breng aan de kook.
  • Kook 10 minuten en roer af en toe. Voeg de spinazie toe wanneer de pasta gaar is en laat volledig slinken.
  • Zet het vuur laag en scheur de mozzarella in stukken. Verdeel over de pasta en zet de deksel op de pan. Laat de kaas smelten en haal de pasta van het vuur.
  • Verdeel over de borden en werk af met geraspte parmezaan. Smakelijk!
Trefwoord Eenpansgerecht, Gehakt, Spinazie

125 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept