
Eenpanspasta met gehakt en spinazie
We gaan nog eens voor een lekkere eenpanspasta, en wel een eenpanspasta met gehakt en spinazie. Oh, en lekker veel kaas. Klinkt het al heerlijk? Dat vind ik er ook van.
Toen ik aan een reeks eenpansgerechten aan het werken was, bedacht ik me dat een goeie romige pasta met gehakt en kaas niet mocht ontbreken. Want af en toe heeft een mens gewoon een goed bord pasta nodig. En liefst van al willen de kinderen ook van dat goed bord pasta eten zodat je gewoon één gerecht voor het ganse gezin kan koken én blije gezichten aan tafel hebt. Ik denk dat deze pasta daar het ideale gerecht voor is.
Smakelijk eten, iedereen!
Deze pasta wordt volledig in één pan gemaakt, bevat weinig ingrediënten die niet te duur zijn en je kan het gemakkelijk in grotere hoeveelheid klaarmaken (als je in het bezit bent van een grote pan dan wel). Alleszins, deze eenpanspasta met gehakt en spinazie is super gemakkelijk om te maken en smaakt altijd. Enjoy!


Wat heb je nodig?
- Korte pasta: met een gaartijd van ong. 10 minuten, bvb penne
- Varkenskalfsgehakt: of gehakt naar keuze
- Kipbouillon: water met een blokje kippenbouillon erin
- Tomatenblokjes: uit blik
- Kruiden: paprikapoeder, oregano, chilipoeder
- Room: liefst volle, maar light mag ook
- Spinazie: verse, niet uit de diepvries
- Mozzarella: om er een lekker, kazig geheel van te maken.
- Parmezaan: voor de afwerking

Wat moet je doen?
Het kan bijna niet gemakkelijker. Hier gaan we! Begin met het klaar zetten van alle ingrediënten, dat werkt altijd fijner.
Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er het gehakt in aan. Kruid met het paprikapoeder, chilipoeder en oregano. En ook met peper en zout. Als het gehakt gaar is, dan mag je de bouillon, tomatenblokjes en room toevoegen. Mengen en dan de pasta toevoegen.
Breng het geheel aan de kook en laat 10 minuten koken of tot je pasta gaar is, maar neem owv de hoeveelheden pasta die op 10 minuten gaar is (ongeveer). Voeg nu de spinazie toe en laat slinken.
Zet het vuur lager als de spinazie geslonken is. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta. Zet de deksel op de pan en laat de kaas smelten.
Zet de pan op tafel en opscheppen maar! Afwerken met parmezaan en: Smakelijk eten!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.


Tips:
- Pasta: Kies voor een korte pasta met ongeveer 10 minuten gaartijd. Als je een pasta kiest die te kort of te lang moet koken, dan gaan je hoeveelheden van tomaat en bouillon niet meer kloppen.
- Gehakt: Ik ging voor varkenskalfsgehakt, wat een persoonlijke keuze is. Kies gerust het gehakt dat je zelf het liefste eet. Kies je voor puur rundergehakt, vergeet dan niet om het gehakt extra bij te kruiden. Kipgehakt is ook lekker, maar zal een andere smaak aan je gerecht geven, natuurlijk 🙂
- Op voorhand maken: Je kan de pasta volledig op voorhand klaarmaken en opwarmen in de microgolfoven. Voeg een klein beetje water of bouillon toe wanneer je de pasta opwarmt als hij wat droger geworden is.
- Bewaren: De pasta blijft 2 dagen goed in de koelkast. Warm hem maar één keer nadien nog op.
Pasta, pasta, pasta? Ik heb nog meer toppertjes voor jou in petto.
- Spaghetti met broccoli-kip balletjes in roomsaus
- Farfalle met paprikasaus en spinazie
- Spirelli met spinazie, feta en kurkuma
- Penne met gerookte zalm en rucola
- Penne met prosciutto en vodkasaus
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Eenpanspasta met gehakt en spinazie
Equipment
- 1 grote pan met hoge randen en deksel
Ingrediënten
- 350 g varkenskalfsgehakt
- 1 tl paprikapoeder
- 1 tl oregano
- 1/4 tl chilipoeder
- 300 ml kipbouillon
- 1 blik tomatenblokjes 400 g
- 120 ml room volle room heeft voorkeur, maar naar keuze
- 240 g korte pasta gaartijd = 10 min
- 250 g spinazie verse
- 125 g mozzarella
- geraspte parmezaan voor de afwerking, hoeveelheid naar keuze
- peper, zout
- olijfolie
Instructies
- Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er het gehakt in aan.
- Kruid het gehakt met peper, zout, paprikapoeder, oregano en chilipoeder.
- Voeg de bouillon, tomatenblokjes en room toe wanneer het gehakt gaar is. Meng en voeg de (ongekookte) pasta toe. Meng en breng aan de kook.
- Kook 10 minuten en roer af en toe. Voeg de spinazie toe wanneer de pasta gaar is en laat volledig slinken.
- Zet het vuur laag en scheur de mozzarella in stukken. Verdeel over de pasta en zet de deksel op de pan. Laat de kaas smelten en haal de pasta van het vuur.
- Verdeel over de borden en werk af met geraspte parmezaan. Smakelijk!


32 Comments
Julie
Wauw, wat een super lekkere pasta! Ook heel makkelijk en snel om te maken.
Deze zal zeker nog vaker op het menu staan ! 😋
As Cooked By Ginger
Yayyy! Zo leuk 🙂 Dankjewel!
Els
Superlekkere eenpanspasta voor het hele gezin 😋. Love it!
As Cooked By Ginger
Leuk te horen, dankjewel! 🙂
Peggy
Super lekker comfortfood. Nu de herfst er toch begint aan te komen.
As Cooked By Ginger
Ideaal om de herfst mee in te zetten, inderdaad 😉
Celine
Super makkelijk en heel smakelijk! Ideaal voor een drukke avond tijdens de week 😀
As Cooked By Ginger
Joepie!!! Dankjewel 🙂
Rune Maréchal
Super lekker eenpansgerecht! Heel eenvoudig en snel te maken na een drukke werkdag! 😍 één van onze nieuwe favorietjes!
As Cooked By Ginger
Joepie!! 🙂
Pauline
Top receptje en super snel klaar!👌🏻😋
As Cooked By Ginger
Yayy! Doet me plezier!
Kristien
Ideaal recept voor na een drukke werkdag en oh zo lekker ! Iedereen fan en mamapunten 10/10 dankzij jou! 💛
Karen
Wat een heerlijke, romige pasta! Dit wordt een vast gerecht… echt heerlijk!
As Cooked By Ginger
Ohh, fijn om te lezen, dankjewel!
As Cooked By Ginger
Yayyy! Puntenbak vol, dat doet me plezier 😉
Wendy Helsen
Zalig receptje voor het hele gezin. Simpel en snel klaar 😀
As Cooked By Ginger
Ohh! Dankjewel voor je fijne reactie!
Sjoukje Custers
Gemakkelijk en heerlijk recept! Ideaal op een drukke werkdag! 😋
As Cooked By Ginger
Yayy 🙂 Dankjewel!
Svanne Moons
YUMMIE YUMMIE IN MY TUMMY!
Heel lekker!
As Cooked By Ginger
Yayyyy! 🙂
Christa Haerinck
Supermakkelijk,snel en superlekker!😘
As Cooked By Ginger
Joepie! 🙂
Karolien
Super lekker! Snel klaar na een drukke werkdag en favoriet voor het hele gezin!
As Cooked By Ginger
Oh zo leuk om te lezen!
Anke
Supergerechtje! Een baaldag, geen zin om te koken en toch iets op tafel krijgen waarover je vriend zegt: “Amai da’s lekker!”. Amper werk, superlekker en snel klaar. Iedereen content! Dit gerechtje gaat nog eens op de menu komen 🙂
As Cooked By Ginger
Hoe fijn is dat! Dankjewel voor je fijne reactie 🙂
Ariane Lerminiaux
Lekker, eenvoudig en snel gerecht!
As Cooked By Ginger
Ohh zo fijn! Dankjewel voor je reactie!
Lore
Meeeegalekker. We zijn fan! 🤩
As Cooked By Ginger
Yayyy!