
Penne met gerookte zalm en rucola
Pasta, pasta, pasta! Wanneer we pasta eten, dan is het feest. Eén van mijn lievelingsdingen om te eten. Er zullen weinig pastagerechten zijn die ik niet lust. Normaal gezien maak ik wel zo goed als nooit roomsauzen. Ik had ze al lang afgeschreven omdat roomsauzen altijd zo zwaar zijn en je er dan zo’n belabberd gevoel aan kan overhouden, maar ik ontdekte de lactosevrije room van Dilea die veel gemakkelijker verteerbaar is. Met deze room heb ik geen zwaar gevoel na mijn eten (als je niet teveel van je verrukkelijke pastagerecht eet, uiteraard). Er gaat dus een nieuwe sauzenwereld voor mij open en daar word ik gelukkig van!
Ik ben er dus op los aan het experimenteren met deze nieuwe room-ontdekking. Vandaag doe ik het met zalm en rucola en het is verrukkelijk, ik beloof het!
Benodigdheden, voor 2 personen:
200-250 g penne
200 ml (lactosevrije) room
200 g gerookte zalm
10-tal stengels bieslook
klein zakje rucola
peper, zout, gedroogde peterselie
witte of rosé wijn
1/2 groentebouillonblokje
10 tal kerstomaten
Bereiding:
Breng water aan de kook om de pasta te koken. Versnipper de bieslook en snijd een handvol rucola in grove stukken. Verhit een scheut olijfolie in een grote pan en stoof de bieslook en rucola aan. Kruid met peper en zout. Snijd de kerstomaten in twee en voeg toe. Laat even mee aanstoven en giet er dan een flinke scheut wijn bij. Ik nam rosé omdat ik zonder witte zat, ik proefde geen verschil, dus laat je gerust gaan met je rosé. Ik deed er een flinke bodem in. Kook ondertussen je pasta gaar. Laat de alcohol even uitkoken en voeg dan de room toe, samen met het halve bouillonblokje. Breng aan de kook en zet het vuur op middelmatig. Voeg de gerookte zalm in kleine reepjes toe. Neem de rest van de rucola en snijd deze in grove stukken. Voeg toe aan de saus en meng. Kruid bij met flink wat peper, gedroogde peterselie en een beetje zout. Gerookte zalm is op zich vrij zout, dus gebruik niet teveel.
Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Meng alles goed door elkaar en dien op. Gewoon helemaal geweldig.
Ik heb me alvast overeten eraan. Ze zeggen dat spijt dan altijd te laat komt, maar hier had ik toch absoluut geen spijt van, hoor 😉
Smakelijk!


2 Comments
Pingback:
Maxime
Suuuuper lekker! 🤩