Schaaldieren,  Super Healthy

Courgettenoedels met scampi en kerstomaatjes

Hallo, allemaal. Welgekomen. Vandaag heb ik een ultra gezond en ultra lekker gerechtje voor jullie. Een beetje geëxperimenteerd met de zoodles (zucchini noodles). Coedels in het Nederlands, maar dat klinkt gewoon gek. Bon, op het internet word je doodgegooid met de courgettenoedels en ik wilde ze al zo lang eens maken, maar ik ben ondertussen al lang op zoek naar een spiraalsnijder. Elke keer als ik eraan dacht en een winkel binnenging om eentje te kopen, waren ze uitverkocht. Grr, ik geloof dat iemand de zoodles niet meer aan kon zien en ze gewoon allemaal opgekocht heeft om ze vervolgens te verbranden. Sterf, zoodles. Maar dus, zonder spiraalsnijder courgettenoedels maken. Mmm, let me think. Lang moest ik niet nadenken, want mijn niet zo uitgedoste keuken bevatte enkel een dunschiller. Daar moest ik het mee doen. Het duurde wat langer dan normaal, maar mijn noedels zagen er gewoon heerlijk artisanaal uit. Tiptop.

unnamed (8)

Benodigdheden, voor 2 personen:

twee courgettes

20 scampi’s

20 tal kerstomaten (eventueel met verschillende kleurtjes als je die kan vinden)

2 stengels pijpajuin

olijfolie

peper, zout, chilipoeder, peterseliepoeder, curry, paprikapoeder, lookpoeder

unnamed (7)

Bereiding:

Ontdooi, ontpel en ontdarm de scampi’s. Marineer ze met olijfolie en alle kruiden. Zet apart.

Schil slierten van de courgetten met de dunschiller. Snijd vervolgens met een gewoon mesje de slierten in dunnere sliertjes. Als je gewoon mega lui bent, laat je het zo en noem je het courgettepappardele. Als je wél een spiraalsnijder hebt, gebruik je deze.

Snijd de kerstomaten in twee en de pijpajuin in schijfjes.

Verwarm een pan en doe de gemarineerde scampi’s erin. Je hoeft geen olijfolie in de pan te doen, want er zit al voldoende olijfolie op de scampi’s. Bak de scampi’s een paar minuten aan elke kant. Leg ze op een bord apart. Doe wat van de courgetteslierten in het kommetje waar de scampi’s in hebben gezeten, zodat deze wat van de marinade meekrijgen.

Gebruik nu dezelfde pan om de kerstomaten en de pijpajuin in aan te stoven. Voeg een beetje extra olijfolie toe. Wanneer de tomaatjes zachter beginnen te worden, voeg je de courgette toe. Kruid het geheel goed met peper en zout en eventueel een klein beetje extra chilipoeder en laat enkele minuten meebakken. Roer de groenten steeds om zodat alles goed gemengd wordt.

Verdeel de groenten over twee borden en werk af met de scampi’s.

Supergezond en superlekker.

Smakelijk!

unnamed (33)

 

4 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *