Volkoren pasta met courgette en scampi
As Cooked By Ginger
Een lekkere, gezonde en voedzame volkoren pasta met courgette en scampi. Gemakkelijk om te maken en snel klaar. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 15 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
- 130 g volkoren pasta
- 18 scampi's ontdooid, gepeld
- 1 tl paprikapoeder
- 1/2 tl currypoeder
- 1 snufje chilipoeder
- 1/2 tl tijm
- 1 courgette in slierten
- 30 kerstomaten gehalveerd
- 2 stengels lente-ui in ringen
- geraspte parmezaan
- peper, zout
- olijfolie
Kook de pasta gaar zoals aangegeven op de verpakking. Giet af en zet apart.
Giet olijfolie bij de scampi's en voeg er het paprikapoeder, currypoeder, chilipoeder en de tijm bij. Kruid met peper en zout en zet apart.
Zet de rest van de groentjes klaar. Spiraliseer de courgette, halveer de kerstomaten en snijd de lente-ui in ringen.
Neem er een grote pan bij en bak er de scampi's in aan. Wanneer deze aan beide kanten goudbruin zijn, voeg dan de kerstomaten en lente-ui toe. Kruid met peper en zout.
Bak totdat de tomaatjes wak worden en voeg dan de courgette toe. Bak stevig aan en laat een beetje van het vocht weg koken.
Voeg de pasta toe en meng goed. Kruid eventueel bij.
Schep op, werk af met parmezaan en laat het smaken.
Trefwoord Courgette, Pasta, Volkoren