Ga terug

Pasta met gerookte zalm en rucola

As Cooked By Ginger
Een super lekkere en snelle pasta met gerookte zalm en rucola met een saus op basis van room en witte wijn. Heerlijk lekker!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 grote pan met hoge randen

Ingrediƫnten
  

  • 230 g rigatoni of andere korte pasta naar keuze
  • 10 stengels bieslook versnipperd
  • 75 g rucola grof gehakt
  • 20 kerstomaten gehalveerd
  • 150 ml witte wijn droge
  • 1/2 groentebouillonblokje verkruimeld
  • 250 ml room naar keuze
  • 200 g gerookte zalm
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Breng gezouten water aan de kook en kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.
  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en voeg er de bieslook en helft van de rucola aan toe.
  • Voeg een minuut later de kerstomaten toe en kruid met peper en zout.
  • Wanneer de kerstomaten wak geworden zijn, giet dan de wijn erbij en laat uitkoken. Voeg ook het bouillonblokje toe en meng.
  • Giet vervolgens de room in de pan en zet het vuur een beetje lager. Kruid stevig met peper en laat rustig pruttelen.
  • Scheur de zalm in reepjes met je handen en voeg toe aan de saus. Laat de saus een beetje indikken en giet dan de tweede helft van de rucola erbij. Meng.
  • Doe de gekookte pasta bij de saus en meng goed. Serveer. Smakelijk!
Trefwoord Rucola, Zalm