Ga terug

Eenpanspasta met gehakt en spinazie

As Cooked By Ginger
Een super lekkere eenpanspasta met gehakt en spinazie. Zo eentje dat het hele gezin zal kunnen bekoren en gewoon al-tijd smaakt!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 25 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 grote pan met hoge randen en deksel

Ingrediƫnten
  

  • 350 g varkenskalfsgehakt
  • 1 tl paprikapoeder
  • 1 tl oregano
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 300 ml kipbouillon
  • 1 blik tomatenblokjes 400 g
  • 120 ml room volle room heeft voorkeur, maar naar keuze
  • 240 g korte pasta gaartijd = 10 min
  • 250 g spinazie verse
  • 125 g mozzarella
  • geraspte parmezaan voor de afwerking, hoeveelheid naar keuze
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een flinke scheut olijfolie in een grote pan met hoge randen en bak er het gehakt in aan.
  • Kruid het gehakt met peper, zout, paprikapoeder, oregano en chilipoeder.
  • Voeg de bouillon, tomatenblokjes en room toe wanneer het gehakt gaar is. Meng en voeg de (ongekookte) pasta toe. Meng en breng aan de kook.
  • Kook 10 minuten en roer af en toe. Voeg de spinazie toe wanneer de pasta gaar is en laat volledig slinken.
  • Zet het vuur laag en scheur de mozzarella in stukken. Verdeel over de pasta en zet de deksel op de pan. Laat de kaas smelten en haal de pasta van het vuur.
  • Verdeel over de borden en werk af met geraspte parmezaan. Smakelijk!
Trefwoord Eenpansgerecht, Gehakt, Spinazie