Ga terug

Granola met pindakaas

As Cooked By Ginger
Een lekkere, gezonde en voedzame granola met pindakaas. Een hongerstiller en perfect om 's morgens over je yoghurt te strooien!
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Ontbijt, Snack
Keuken Belgisch
Porties 20 porties

Equipment

  • 1 Bakplaat met vel bakpapier

Ingrediënten
  

  • 180 g havervlokken
  • 50 g walnoten grof gehakt
  • 60 g hazelnoten grof gehakt
  • 60 g amandelen grof gehakt
  • 50 g zonnebloempitten
  • 40 g pompoenpitten
  • 20 g chiazaad
  • 10 g lijnzaad
  • 10 g sesamzaad
  • 100 g pindakaas
  • 3 el honing
  • 2 el zonnebloemolie ong. 30 ml

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 170°C
  • Meng alle droge ingrediënten. Dit zijn alle ingrediënten behalve de drie laatste.
  • Doe de pindakaas, honing en zonnebloemolie in een steelpan en smelt tot één geheel op het vuur.
  • Giet bij de droge ingrediënten en meng heel goed. Tot alle droge ingrediënten nat zijn.
  • Doe alles op de bakplaat (waar je een vel bakpapier op gelegd hebt) en spreid gelijkmatig uit.
  • Bak 10 minuten, schep om, bak nog eens 10 minuten, schep opnieuw om en bak nog 5 minuten. Bak dus 25 minuten in totaal. Laat volledig afkoelen en bewaar in een afgesloten pot. Smakelijk!
Trefwoord Havervlokken, Noten, Pindakaas, Zaden