Pappardelle met ragout
As Cooked By Ginger
Een heerlijke, smaakvolle ragout gemaakt met Chimay, passata en mosterd. Weinig ingrediënten en toch bijzonder smaakvol!
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
1 Kookpot voor de saus
1 Kookpot voor de pasta
- 250 g rundsstoofvlees
- 1 flesje Chimay Chimay Pères Trappistes (blauw label)
- 400 g passata
- 2 tl mosterd gele mosterd (geen Dijon of graanmosterd)
- 1,5 rundsbouillonblokje
- 1 tl tijm
- 2 blaadjes laurier
- 250 g pappardelle
- parmezaan geraspt
- peper, zout
- olijfolie
Verhit een scheut olijfolie in een grote pot op het vuur. Bak er het stoofvlees in aan. Kruid stevig met peper en zout.
Wanneer het stoofvlees aangekorst is, giet er dan de Chimay bij gevolgd door de passata, mosterd, bouillonblokjes, tijm en laurier.
Laat 30 minuten koken en haal het vlees uit de saus. Trek met 2 vorken in reepjes en voeg terug toe aan de saus. Roer om.
Laat nog 30 minuten pruttelen op middelmatig vuur.
Kook ondertussen de pappardelle. Wanneer de saus klaar is, meng de pappardelle dan onder de saus.
Verdeel over 2 borden, werk af met flink wat parmezaan (of een hoeveelheid naar keuze) en laat het smaken!
Trefwoord Pappardelle, Ragout