Ga terug

Pappardelle met ragout

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, smaakvolle ragout gemaakt met Chimay, passata en mosterd. Weinig ingrediënten en toch bijzonder smaakvol!
Totale tijd 1 uur
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch, Italiaans
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Kookpot voor de saus
  • 1 Kookpot voor de pasta

Ingrediënten
  

  • 250 g rundsstoofvlees
  • 1 flesje Chimay Chimay Pères Trappistes (blauw label)
  • 400 g passata
  • 2 tl mosterd gele mosterd (geen Dijon of graanmosterd)
  • 1,5 rundsbouillonblokje
  • 1 tl tijm
  • 2 blaadjes laurier
  • 250 g pappardelle
  • parmezaan geraspt
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verhit een scheut olijfolie in een grote pot op het vuur. Bak er het stoofvlees in aan. Kruid stevig met peper en zout.
  • Wanneer het stoofvlees aangekorst is, giet er dan de Chimay bij gevolgd door de passata, mosterd, bouillonblokjes, tijm en laurier.
  • Laat 30 minuten koken en haal het vlees uit de saus. Trek met 2 vorken in reepjes en voeg terug toe aan de saus. Roer om.
  • Laat nog 30 minuten pruttelen op middelmatig vuur.
  • Kook ondertussen de pappardelle. Wanneer de saus klaar is, meng de pappardelle dan onder de saus.
  • Verdeel over 2 borden, werk af met flink wat parmezaan (of een hoeveelheid naar keuze) en laat het smaken!
Trefwoord Pappardelle, Ragout