Chocolade,  Muffins & Gebakjes

Zondag Bakdag: Espresso-chocolade muffins

We zitten terug op schema. Time for some bakingggggg. Een tijdje terug maakte ik een koffie-chocolade cake. Hij leek veelbelovend en zag er supermooi uit, maar hij smaakte om één of andere reden naar volkorenbrood, maar dan wat zoeter. Het lief was even tactvol: ‘moet ik daar paté opsmeren?’. Ik bleef nog even ervan dooreten, te trots om te moeten toegeven dat hij gelijk had, maar uiteindelijk werd de cake de vuilbak ingekieperd. Dus, vandaag een tweede poging, zo ongeveer. Ik ga voor espresso-muffins met grote stukken chocolade in. Klinkt delicious toch? Jawel hoor, deze keer zat ik gelukkig wel juist. Fieuw. Heerlijk met een kopje koffie.

IMG_2251-2

Benodigdheden:

150 g boter

175 g suiker

1 zakje vanillesuiker

200 g bloem

1/2 tl bakpoeder

1 ei

2 el oploskoffie

6 el melk

170 g pure chocolade

IMG_2254-2

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C.

Laat de boter op een laag vuurtje smelten en zet apart zodat hij een beetje kan afkoelen. Meng vervolgens de suiker en de boter. Voeg het ei en de vanillesuiker toe. Plet de koffie tot een fijn poeder met de vijzel en voeg toe aan het mengsel. Als laatste zeef je de bloem boven de kom, voeg je het bakpoeder toe en doe je de melk erbij. Meng alles tot een mooi geheel. Snijd de chocolade in grove stukken. Niet overdreven groot, maar groter dan chocolate chips alleszins. Heerlijk om af en toe een dik stuk chocolade in je muffin tegen te komen. Voeg toe en meng alles nog een laatste keer.

IMG_2240-2

Neem je muffinplaat erbij en steek er je papieren vormpjes in. Vul ze op tot bijna tegen de rand en zet 25-30 minuten in de oven. Laat ze volledig afkoelen en haal ze vervolgens uit de plaat.

Heerlijke muffins, geniet ervan!

IMG_2246-2

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *