Lunch

Garnalensalade voor op de boterham

Vorige week maakte ik een heerlijk gerechtje van Pascale Naessens. Het was een gerecht met knolselder, witloof, hazelnoten en garnalen. Super lekker, maar ik kocht veel te veel garnalen. Mijn ogen waren in de winkel weer groter dan mijn buik en ik had dus nog een volledig pakje garnalen over. De anti-verspillingspersoon dat ik ben, moest ik dus iets verzinnen om die garnalen niet na een maand in de koelkast te vinden en spijt te hebben dat ze de vuilbak in moeten. Denkend aan mijn eeuwig dezelfde lunch, vond ik dat ik er een salade voor op de boterham mee moest maken. Kwestie van een beetje variatie in de lunch te brengen. 

Een zelfgemaakte salade voor op de boterham smaakt ook bijna altijd beter dan uit een pakje, vind ik. Je weet wat er in zit en je kan hem veel gezonder maken. In de smeersels uit een pakje zit altijd zoveel mayonaise. Als je het zelf maakt, heb je daar meer controle over. Bon, ieder zijn ding uiteraard. Ik zeg niet dat een dikke laag kipcurry uit een bakje mij niet smaakt van tijd tot tijd. 

Benodigdheden, voor 1-2 personen:

100 g grijze garnalen

1 ei

4 kerstomaten

stukje komkommer (4 cm ongeveer)

enkele stengels bieslook

1 tl mayonaise

peper en zout

Bereiding:

Kook het ei hard in een 10 tal minuten en laat afkoelen. Prak het nadien met de vork fijn. Snijd de kerstomaten en de komkommer in kleine blokjes. Versnipper de bieslook.

Meng de garnalen, het ei, de kerstomaatjes, komkommer en bieslook. Doe er de mayonaise onder. Meng goed en kruid stevig met peper en zout.

TIP: De hoeveelheid mayo kies je eigenlijk zelf, van mij moet dat niet te veel zijn zodat ik de garnalen nog goed kan proeven, maar pas gerust aan naar eigen smaak.

Beleg er je boterham, pistolet, bagel,.. mee en laat het smaken!

Laurence

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *