Aperitief

Tapenade van snijbonen

Hallo iedereen! Jawel, het is weer vrijdag en dat betekent een nieuwe apéro-time. We gaan weer lekker aperitieven en vandaag doen we dat met een gezonde en frisse tapenade. Ik had nog snijbonen die al gekookt waren in de koelkast liggen en ik wist niet wat ik ermee moest doen. Het zou zonde zijn om ze weg te gooien. Uiteindelijk was ik door het kookboek ‘The Green Kitchen’ aan het bladeren. Leuk boek, een aanrader voor de groentenlovers onder ons. Ik kwam er een aantal dips tegen en besloot gewoon om eens een poging te wagen met de snijbonen. Ik had niet echt een idee of het mogelijk was, maar ja, dan had ik het tenminste geprobeerd. Ik gooide wat bij elkaar en uiteindelijk was het echt heel fris en lekker. Heerlijk om een broodstick in te doppen, maar ook heerlijk voor op de boterham. Een voltreffer, dat staat vast.

Benodigdheden:

250 g snijbonen

40 g amandelen

sap van 1/2 citroen

1/4 tl cayennepeper,

1/4 tl lookpoeder

peper, zout

olijfolie

Bereiding:

Snijd de snijbonen in stukjes en kook ze gaar. Laat afkoelen en doe ze in de blender, samen met de amandelen, het citroensap, de olijfolie en de kruiden. Pulseer tot alles fijn gemixt is. 

Serveer met crackers of beleg er je boterham of broodje mee. 

Enjoy your day!

Laurence

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.