Ga terug

Wafels met chocolade en amandelschilfers

As Cooked By Ginger
Heerlijke, zachte wafels met chocolade en amandelschilfers. Zo'n gebakje dat in no time opgegeten wordt door het hele gezin. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Dessert, Gebak
Keuken Belgisch
Porties 10 wafels

Equipment

  • 1 Wafelijzer

Ingrediënten
  

Voor de wafels

  • 180 g patisseriebloem gezeefd
  • 100 g suiker
  • 2 zakjes vanillesuiker
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 1 snufje zout
  • 100 g boter
  • 100 ml melk volle of halfvolle
  • 2 eieren

Voor de afwerking

  • 75 g pure chocolade of melkchocolade
  • 30 g amandelschilfers geroosterd

Instructies
 

  • Meng de bloem, suiker, vanillesuiker, bakpoeder en zout in een grote mengkom.
  • Smelt de boter laat 5 minuten staan. Giet het dan bij de droge ingrediënten, gevolgd door de melk en eieren.
  • Meng met de garde tot één geheel.
  • Verwarm het wafelijzer op maximum. Schep met een ijsschep een portie in je wafelijzer. Bak 2-3 minuten. Laat de wafels afkoelen op een rooster.
  • Rooster tijdens het bakken van de wafels de amandelschilfers goudbruin in de pan en zet apart om af te koelen.
  • Smelt de chocolade in de microgolfoven wanneer de wafels afgekoeld zijn. Sprenkel royaal over de wafels en strooi er meteen de geroosterde amandelschilfers over zodat deze aan de chocolade blijven plakken.
  • Eet meteen of laat de chocolade eerst opstijven in de koelkast (mijn favoriet). Smakelijk!
Trefwoord Amandel, Chocolade, Wafels