Ga terug

Havermoutrepen met aardbei

As Cooked By Ginger
Heerlijke, smeuïge havermoutrepen met aardbei. Perfect om aardbeien die hun beste tijd gehad hebben mee op te maken en een gebakje om U tegen te zeggen.
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 40 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Dessert, Gebak
Keuken Belgisch
Porties 16 havermoutrepen

Equipment

  • 1 vierkanten bakvorm 23x23 cm

Ingrediënten
  

Voor het gebak

  • 110 g boter
  • 130 g patisseriebloem
  • 150 g havervlokken
  • 100 g lichtbruine suiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl gemberpoeder
  • 1 snuf zout
  • 450 g aardbeien
  • 1 tl maïszetmeel
  • 1 el suiker
  • sap 1/2 citroen

Voor het glazuur

  • 50 g bloemsuiker
  • 2 tl melk

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Smelt de boter in de microgolfoven en zet apart.
  • Meng de bloem, havervlokken, suiker, vanillesuiker, kaneel, gemberpoeder en zout.
  • Giet er de gesmolten boter bij en meng tot een crumble achtig deeg.
  • Snijd de aardbeien in blokjes en doe ze in een mengkom. Voeg er het maïszetmeel, suiker en citroensap aan toe. Meng en zet apart.
  • Vet de bakvorm in en druk er een vel bakpapier in aan. Doe 2/3e van het deeg in de bakvorm en druk aan tot een stevige korst.
  • Verdeel de aardbeien erover.
  • Strooi de rest van het deeg erover. Knijp er eventueel wat in om dikkere stukjes te maken.
  • Bak 40 minuten en laat nadien volledig afkoelen.
  • Meng de bloemsuiker met de melk en sprenkel over het gebak. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast en snijd in 16 repen. Smakelijk!
Trefwoord Aardbeien, Havermout