Havermoutrepen met aardbei
As Cooked By Ginger
Heerlijke, smeuïge havermoutrepen met aardbei. Perfect om aardbeien die hun beste tijd gehad hebben mee op te maken en een gebakje om U tegen te zeggen.
Voorbereidingstijd 30 minuten min
Bereidingstijd 40 minuten min
Totale tijd 1 uur uur 10 minuten min
Gang Dessert, Gebak
Keuken Belgisch
Porties 16 havermoutrepen
Voor het gebak 110 g boter 130 g patisseriebloem 150 g havervlokken 100 g lichtbruine suiker 1 zakje vanillesuiker 1 tl kaneel 1/2 tl gemberpoeder 1 snuf zout 450 g aardbeien 1 tl maïszetmeel 1 el suiker sap 1/2 citroen Voor het glazuur 50 g bloemsuiker 2 tl melk
Verwarm de oven voor op 180°C.
Smelt de boter in de microgolfoven en zet apart.
Meng de bloem, havervlokken, suiker, vanillesuiker, kaneel, gemberpoeder en zout.
Giet er de gesmolten boter bij en meng tot een crumble achtig deeg.
Snijd de aardbeien in blokjes en doe ze in een mengkom. Voeg er het maïszetmeel, suiker en citroensap aan toe. Meng en zet apart.
Vet de bakvorm in en druk er een vel bakpapier in aan. Doe 2/3e van het deeg in de bakvorm en druk aan tot een stevige korst.
Verdeel de aardbeien erover.
Strooi de rest van het deeg erover. Knijp er eventueel wat in om dikkere stukjes te maken.
Bak 40 minuten en laat nadien volledig afkoelen.
Meng de bloemsuiker met de melk en sprenkel over het gebak. Laat minstens 2 uur opstijven in de koelkast en snijd in 16 repen. Smakelijk!
Trefwoord Aardbeien, Havermout