Cake & Taart,  Fruit

Zondag Bakdag: Taart met framboos en witte chocolade

Ik heb iets met witte chocolade de laatste tijd. Valt het op? Woopsie! Het is dan ook gewoon heel erg lekker, niet? Het match heel goed met speculaas, chocolade koekjes, rode vruchten en noten. Nog met veel meer hoor, maar dit is waar ik zo meteen aan denk. Vandaag gaan we voor de gouden combinatie van framboos en witte chocolade. Een caloriebom weliswaar, daar ga ik niet om liegen, maar wel een caloriebom die de moeite waard is. Plus, wat doen die calorieën ertoe als het je écht heel erg smaakt? Zolang je er een gezonde levensstijl op na houdt, moet een stukje taart van tijd tot tijd zeker kunnen. Dat is alvast hoe ik leef. Gezond, met voldoende ruimte om te zondigen. De enige manier van leven voor mij. Zijn jullie het met me eens? Dan zullen we maar eens aan het bakken slaan, zeker?

IMG_1577-2

Benodigdheden:

Voor de korst: 

250 g mariakoekjes

1 zakje vanillesuiker

125 g boter, gesmolten

Voor de vulling: 

350 g witte chocolade

250 g verse frambozen

50 g boter

120 ml volle room

IMG_1578-2

Bereiding:

Doe de koekjes in de blender en mix tot een fijn meel. Voeg er de vanillesuiker aan toe, meng en voeg vervolgens de gesmolten boter toe. Zorg ervoor dat de kruimels volledig vol boter hangen. Neem er een (gekartelde) taartvorm van 24 cm bij en stort er het mengsel in. Druk goed aan met je handen en vorm ook randjes.

IMG_1584-2

Doe de witte chocolade, room en boter in een steelpannetje en laat alles op middelmatig vuur smelten tot één geheel. Roer regelmatig.

IMG_1591-2

Was ondertussen de frambozen, dep ze droog en verdeel ze over de bodem van de taart. Als het chocolademengsel volledig gesmolten is, giet je het over de frambozen. Zorg dat alles gelijk verdeeld is en zet enkele uren in de koelkast of totdat de chocolade opgesteven is.

Doe er vlak voor het serveren nog wat poedersuiker overheen en genieten maar.

Groetjes,

Laurence

IMG_1592-2

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *