-
Zondag Bakdag: Twixtaart
My oh my, over deze heb ik veel privé-berichtjes op Instagram gekregen. Ik had al even een teaser gepost op mijn Instagram Stories en ik heb zoveel vragen gekregen over wanneer het recept online kwam. En hier is het dan ein-de-lijk! DE Twixtaart #nomnomnom! Ik maakte in het verleden al eens een twixtaart, maar toen maakte ik de laag karamel…
-
Zondag Bakdag: Galette met peer en kaneel
Een hele tijd geleden nam ik uit de winkel een rol glutenvrij bladerdeeg mee. Gewoon om het eens getest te hebben. Uiteindelijk bleef het in de koelkast liggen en toen de vervaldatum nabij kwam, heb ik het ding verhuisd naar de diepvries. Luttele maanden later kreeg ik een ingeving. Peer, kaneel, glutenvrij bladerdeeg. Een uitgelezen kans om dat bladerdeeg eens…
-
Zondag Bakdag: Tulbandcake met noten en kaneel
I love herfstgebak. Ik kan jullie zelfs niet vertellen hoeveel. Ik heb het hoogstwaarschijnlijk al een miljoen keer gezegd en geschreven, maar het is gewoon zo verschrikkelijk lekker. Kaneel, walnoten, pecans, bruine suiker, ahornsiroop,… Ik ben er verliefd op. Chance dat we de winter nadien ingaan en dat ik de extra kilootjes kan gebruiken tegen de koude. Al is dat…
-
Zondag Bakdag: Fruittaartjes met een korst van amandel
Zien ze er niet prachtig uit, deze taartjes? Heerlijke rode vruchten op een laagje van echte bakkerspudding met een rauwe bodem van amandel. Nom nom nom. Ze zien er dus niet alleen lekker uit, zo smaken ze ook. Zo af en toe je tanden zetten in een zoete zonde kan toch zo geweldig zijn. Ik vind het belangrijk dat je…
-
Zondag Bakdag: Tiramisutaart
Deze taart is absoluut en helemaal geweldig. Bovendien is hij ook nog eens volledig gluten- én lactosevrij. Dat betekent dat iedereen er van kan meegenieten en dat is leuk! Mensen zonder allergieën proeven er helemaal niets van en mensen met allergieën zijn gelukkig dat ze ook gewoon kunnen mee genieten. Win-Win! De echtgenoot is héél erg gek van tiramisu en…
-
Zondag Bakdag: Bananen-pindakaasbrood
Het goede oude bananenbrood… Het moet ondertussen al een klassieker geworden zijn. Voor weinigen nog iets nieuws. Ik experimenteer er nochtans graag mee. Ik koop regelmatig bananen, maar die dingen worden zo snel rot. Voor je weet is hij helemaal bruin. Ja, dan moet ik hem alvast niet meer hebben, maar zijn ze wel perfect om een broodje of muffins…
-
Zondag bakdag: Wortelcake
Ik hou van de herfst en ik hou nog meer van herfstig gebak. Lekker veel koekkruiden, bruine suiker, noten,.. I love it. Ik denk dat we vanuit alle ‘zondag bakdagen’ wel kunnen opmaken dat ik enorm graag bak. Ik ben continu op zoek naar nieuwe bakseltjes en het ene is al lekkerder dan het andere. Soms een bakseltje, soms een…
-
Zondag bakdag: Walnotentaart
Ik ben zot van herfstsmaken. Bruine suiker, pompoen, ahornsiroop, kaneel, appels, walnoten, pecannoten,… Althans, voor mij behoren die smaken tot de herfstsmaken en ik ben er verliefd op. Herfstgebak is voor mij dan ook écht een guilty pleasure. Experimenteren met bruine suiker, noten, groenten en fruit. Mijn grootste hobby! Ik hou dan ook enorm van bakken, zoals de meesten onder…
-
Zondag Bakdag: Bosbessencake
Er staat een lekkere en smeuïge bosbessencake op het menu vandaag. Vanillecake op basis van zonnebloemolie met de frisse smaak van bosbessen. I like! Ik ben een echte cake-eter. Als er bijvoorbeeld een cake en een biscuit of andere taart op tafel staat, dan ben ik vaker geneigd om voor de cake te kiezen. Tenzij er donuts of Berlijnse bollen…
-
Zondag Bakdag: Rabarber-Galette
Rabarber, het heerlijk zure fruit. We worden ermee doodgegooid rond deze tijd van het jaar. Onze buren hebben rabarber in de tuin staan en dat groeit als gras. Als je het oogst, mag je ze blijkbaar niet afsnijden, maar moet je ze afdraaien. Zo leerde de buurvrouw ons toen ze ons een groot aantal stengels overhandigde. Lekker! En ik kon…