-
Zondag Bakdag: Arretjescake met speculaas en witte chocolade
Zei er iemand witte chocolade en speculaas? JAZEKER! Sommigen onder jullie zullen de klassieke arretjescake wel kennen, anderen dan weer niet. Weet er iemand trouwens hoe je het uitspreekt? Het is een ‘cake’ gemaakt van chocolade, suiker, boter en koekjes. Eigenlijk gewoon alles mengen, dan de koekjes eronder mengen en laten opstijven in de koelkast. Superlekker, een caloriebom en iets…
-
Zondag Bakdag: Pindakaas cheesecake
Oké, zonder overdrijven, deze taart is ZO absurd lekker. Ik liet hem aan enkele mensen proeven en dit was steeds de reactie: ‘Oh mijn God, hmm, Laurence, echt, hmmmm, dit is zo lekker! Hoe heb je die gemaakt?’. Ik zou kunnen zeggen: Aha, dat blijft lekker een geheimpje, maar dan heb ik niets om over te bloggen en ik wil…
-
Zondag Bakdag: Rabarber crumble taart
Houden we van rabarber? Check!Houden we van crumble? Check!Houden we van taart? Check!Zullen we dan ook houden van deze rabarber crumble taart? Dubbel check! Rabarber is zo één van die échte seizoensfruitjes. Opeens is ze er in al haar glorie en plots is ze alweer verdwenen. Als ze er is, is het dus van snel te zijn en er volop van…
-
Zondag Bakdag: Rijsttaart
Laten we het even over rijsttaart hebben. Eén van de grootste klassiekers onder de taarten. Op familiefeestjes, bij de bomma op de koffie of op eender welke aangelegenheid met taarten, zal de rijsttaart zelden ontbreken. Vind ik dat erg? ABSOLUUT NIET! Ik vind deze taart zo geweldig lekker. Samen met de Limburgse knobbelkesvlaai, behoort het tot mijn grootste taart-favorieten, hmmm! …
-
Zondag Bakdag: Chocoladecake met pindakaascrème
Oh my god! Van een toppertje gesproken, dit is er wel écht eentje. Zo lekker. Toegegeven, met de pindakaasvulling kan je deze taart aan de categorie ‘caloriebom’ toevoegen, maar hé, het leven draait om balans. Plus, tellen calorieën in het weekend eigenlijk wel? Helaas zijn dat de dingen des levens die we onszelf graag zouden wijsmaken, waar zijn ze uiteraard niet. Dat neemt…
-
Zondag Bakdag: Knobbelkesvlaai
De Limburgse ‘Knobbelkesvlaai’ is bij ons heel erg gekend, maar toen ik erover sprak op het werk en op mijn instastories, merkte ik op dat veel mensen buiten Limburg geen idee hebben wat dat nu eigenlijk is? ‘Knobbelkesvlaai, huh?!”. Laat me jullie vertellen dat dit een taart is die voor velen tot de favorietjes der taarten behoort. Het is mijn…
-
Zondag Bakdag: Twixtaart
My oh my, over deze heb ik veel privé-berichtjes op Instagram gekregen. Ik had al even een teaser gepost op mijn Instagram Stories en ik heb zoveel vragen gekregen over wanneer het recept online kwam. En hier is het dan ein-de-lijk! DE Twixtaart #nomnomnom! Ik maakte in het verleden al eens een twixtaart, maar toen maakte ik de laag karamel…
-
Zondag Bakdag: Galette met peer en kaneel
Een hele tijd geleden nam ik uit de winkel een rol glutenvrij bladerdeeg mee. Gewoon om het eens getest te hebben. Uiteindelijk bleef het in de koelkast liggen en toen de vervaldatum nabij kwam, heb ik het ding verhuisd naar de diepvries. Luttele maanden later kreeg ik een ingeving. Peer, kaneel, glutenvrij bladerdeeg. Een uitgelezen kans om dat bladerdeeg eens…
-
Zondag Bakdag: Tulbandcake met noten en kaneel
I love herfstgebak. Ik kan jullie zelfs niet vertellen hoeveel. Ik heb het hoogstwaarschijnlijk al een miljoen keer gezegd en geschreven, maar het is gewoon zo verschrikkelijk lekker. Kaneel, walnoten, pecans, bruine suiker, ahornsiroop,… Ik ben er verliefd op. Chance dat we de winter nadien ingaan en dat ik de extra kilootjes kan gebruiken tegen de koude. Al is dat…
-
Zondag Bakdag: Tiramisutaart
Deze taart is absoluut en helemaal geweldig. Bovendien is hij ook nog eens volledig gluten- én lactosevrij. Dat betekent dat iedereen er van kan meegenieten en dat is leuk! Mensen zonder allergieën proeven er helemaal niets van en mensen met allergieën zijn gelukkig dat ze ook gewoon kunnen mee genieten. Win-Win! De echtgenoot is héél erg gek van tiramisu en…