• Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Galette met peer en kaneel

    Een hele tijd geleden nam ik uit de winkel een rol glutenvrij bladerdeeg mee. Gewoon om het eens getest te hebben. Uiteindelijk bleef het in de koelkast liggen en toen de vervaldatum nabij kwam, heb ik het ding verhuisd naar de diepvries. Luttele maanden later kreeg ik een ingeving. Peer, kaneel, glutenvrij bladerdeeg. Een uitgelezen kans om dat bladerdeeg eens…

  • Cake & Taart

    Zondag Bakdag: Tulbandcake met noten en kaneel

    I love herfstgebak. Ik kan jullie zelfs niet vertellen hoeveel. Ik heb het hoogstwaarschijnlijk al een miljoen keer gezegd en geschreven, maar het is gewoon zo verschrikkelijk lekker. Kaneel, walnoten, pecans, bruine suiker, ahornsiroop,… Ik ben er verliefd op. Chance dat we de winter nadien ingaan en dat ik de extra kilootjes kan gebruiken tegen de koude. Al is dat…

  • Cake & Taart

    Zondag Bakdag: Tiramisutaart

    Deze taart is absoluut en helemaal geweldig. Bovendien is hij ook nog eens volledig gluten- én lactosevrij. Dat betekent dat iedereen er van kan meegenieten en dat is leuk! Mensen zonder allergieën proeven er helemaal niets van en mensen met allergieën zijn gelukkig dat ze ook gewoon kunnen mee genieten. Win-Win! De echtgenoot is héél erg gek van tiramisu en…

  • Cake & Taart,  Fruit,  Ontbijt,  Snacks

    Zondag Bakdag: Bananen-pindakaasbrood

    Het goede oude bananenbrood… Het moet ondertussen al een klassieker geworden zijn. Voor weinigen nog iets nieuws. Ik experimenteer er nochtans graag mee. Ik koop regelmatig bananen, maar die dingen worden zo snel rot. Voor je weet is hij helemaal bruin. Ja, dan moet ik hem alvast niet meer hebben, maar zijn ze wel perfect om een broodje of muffins…

  • Cake & Taart

    Zondag bakdag: Wortelcake

    Ik hou van de herfst en ik hou nog meer van herfstig gebak. Lekker veel koekkruiden, bruine suiker, noten,.. I love it. Ik denk dat we vanuit alle ‘zondag bakdagen’ wel kunnen opmaken dat ik enorm graag bak. Ik ben continu op zoek naar nieuwe bakseltjes en het ene is al lekkerder dan het andere. Soms een bakseltje, soms een…

  • Cake & Taart

    Zondag bakdag: Walnotentaart

    Ik ben zot van herfstsmaken. Bruine suiker, pompoen, ahornsiroop, kaneel, appels, walnoten, pecannoten,… Althans, voor mij behoren die smaken tot de herfstsmaken en ik ben er verliefd op. Herfstgebak is voor mij dan ook écht een guilty pleasure. Experimenteren met bruine suiker, noten, groenten en fruit. Mijn grootste hobby! Ik hou dan ook enorm van bakken, zoals de meesten onder…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Bosbessencake

    Er staat een lekkere en smeuïge bosbessencake op het menu vandaag. Vanillecake op basis van zonnebloemolie met de frisse smaak van bosbessen. I like!  Ik ben een echte cake-eter. Als er bijvoorbeeld een cake en een biscuit of andere taart op tafel staat, dan ben ik vaker geneigd om voor de cake te kiezen. Tenzij er donuts of Berlijnse bollen…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Zondag Bakdag: Rabarber-Galette

    Rabarber, het heerlijk zure fruit. We worden ermee doodgegooid rond deze tijd van het jaar. Onze buren hebben rabarber in de tuin staan en dat groeit als gras. Als je het oogst, mag je ze blijkbaar niet afsnijden, maar moet je ze afdraaien. Zo leerde de buurvrouw ons toen ze ons een groot aantal stengels overhandigde. Lekker! En ik kon…

  • Cake & Taart

    Zondag Bakdag: Wertherstaart

    Ik ga jullie vandaag een stukje goddelijkheid presenteren waar ik super fier op ben. Op 27 april 2016 werd ik uitgenodigd voor de persdagen door Nans en GTC Fashion. Ik babbelde er met de product manager van Werther’s Originals en kreeg een aantal zakjes mee naar huis om te experimenteren, waaronder de Caramelts. Deze kan je gewoon zo eten, maar…