-
Chicken Pot Pie
Voor dit gerechtje moet ik snel zijn, want het valt eigenlijk toch wel onder de categorie ‘Winters comfortfood’. De lente is dan wel in zicht, het blijft nog best koud buiten en ik vond dat ik jullie dit lekker gerechtje niet kon ontzeggen. Vandaag dus: Hartverwarmende, romige, smeuïge chicken pot pie. Een bordje liefde, rechtstreeks vanuit de oven. Dat is…
-
Noedelsoep met kip en kokos
Leve de noedelsoepjes, toch? Wat kan dat toch zo ongelofelijk smaken. Al slurpend boven een kom warme soep hangen. I love it! De Aziatische keuken is sowieso een keuken waar ik veel inspiratie uit haal. Moet ook maar zo lekker niet zijn, hé. Als ik noedelsoep maak, keer ik meestal terug naar mijn recept voor noedelsoep met scampi en inktvis.…
-
Ovenschotel met quinoa, broccoli en kip
Soms moet het gewoon niet te ingewikkeld zijn, toch? Deze schotel kan je per-fect op voorhand maken en is echt heel lekker. Toen ik het aan het maken was, dacht ik ‘hmmm, komt dit wel goed?’. Zeker van de combinatie bechamelsaus en quinoa, was ik niet helemaal zeker. Maar, en er is een maar, het heeft echt goed gesmaakt. Comfortfood,…
-
Parelcouscous met gegrilde kip, broccolini en guacamole
De gewone couscous, die kennen we ondertussen allemaal wel. Lekker en vooral ook supersnel klaar. Altijd handig! De parelcouscous, die is relatief nieuw op onze tafel. Van smaak en qua textuur neigt het meer naar pasta dan de gewone versie van couscous. Het is alleszins ideaal om frisse, koude salades mee te maken en laat dat nu net het gene…
-
Oosters stoofvlees met pikante paksoi
Zoals jullie weten, ontwikkel ik regelmatig recepten voor bedrijven en ik verzorg dan ook de fotografie. Dit is zo één van de gerechtjes. Ik moet er op de blog helemaal geen reclame voor maken, maar ik vond het zo’n tof gerechtje dat ik het gewoon super graag met jullie wilde delen. Ik ontwikkelde dit receptje voor Lacroix, je weet wel,…
-
Aardappelwafeltjes met biefstuk en tomatencoulis
Ja ja jaaaaa, we gaan voor een heerlijk en super lekker gerechtje vandaag. Maar echt hé, een plezier om op te eten. Mooi én lekker! Aardappelwafeltjes maakte ik al eerder op de blog en ik nam voor dit gerechtje ook hetzelfde recept, maar ik maakte ze kleiner. Met een goed wafelijzer in de aanslag, kunnen deze wafeltjes bijna niet mislukken.…
-
Kerstmenu – Hoofdgerecht – Vlees: Eendenborstfilet met zoete rode wijnsaus
De titel had eigenlijk meer informatie mogen bevatten, maar dan is de titel zo lang en ik houd niet zo van lange titels. Wel van lange intro zinnen, precies. Bon, op naar het vlees. Ik had andere plannen voor dit gerecht, maar dan was er dit niet in de winkel en dan ging ik dit warm serveren en dan toch…
-
Wildburger met veenbessen en gegrilde peer
Van lekker gesproken… in die categorie mag deze wildburger zeker en vast geplaatst worden. Fingerlicking good! Onder het motto ‘het moet niet altijd uren duren om wild klaar te maken’ lanceerde Delhaize de burger van hert en balletjes van rendier. Gewoon de pan in, even bakken en klaar. Uiteraard zijn we allemaal verzot op een wildstoofpotje dat uren op het vuur…
-
Noedels met pepersaus en entrecôte
Hallo! Wat een leuke opdracht ik pas heb mogen doen. Helemaal mijn ding! Het heeft niet meteen iets met de blog te maken, maar ik heb besloten toch één van de receptjes te delen. Lacroix vroeg me een tijd geleden of ik vier recepten kon ontwikkelen met hun fonds, inclusief foodstyling, fotografie,.. Kortom, alles erop en eraan. Eén van de…
-
Tagliatelle met ragout van everzwijn
Hoezee, het is feest. De leuke wildperiode komt er weer aan. Dé periode waar je heerlijke stukken vlees kan vinden in de winkel. Wild, wild, wild en nog eens wild. Hert, eend, everzwijn, hazenrug,… Noem maar op. Ondanks het feit dat ik regelmatig vegetarisch eet, leid ik zeker geen vleesloos bestaan en geniet ook ik af en toe van een…