• Comfortfood,  Feestdagen,  Ovenschotels,  Voor- of bijgerecht

    Ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten

    Hmm, deze ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten is zo heerlijk! Ik maakte het recept ter ere van Thanksgiving. Een feestdag die hier in Amerika altijd uitgebreid gevierd wordt, met veel lekker eten. Dit recept is gebaseerd op een populaire side dish die bij deze feestdag veel gemaakt wordt. Sweet potato casserole with marshmallows. Say what? Klopt! Het is een…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Eenpanspasta met kip en paprika

    Hoe handig is een ‘one pot pasta’, zoals deze eenpanspasta met kip en paprika. Alles gaat gewoon in één grote pan en amper een kwartier later is je eten klaar. Love it! Er zijn honderd-en-één eenpanspasta gerechten, maar ik besloot om voor een combinatie van paprika, kip en cajun kruiden te gaan. Een smaakbommetje met een subtiele pikante nasmaak. Zo…

  • Comfortfood,  Veggie

    Risotto met pompoen en salie

    Een heerlijke smeuïge en romige risotto, zoals deze risotto met pompoen en salie, dat smaakt altijd! Het is comfortfood op haar best. Het is een bordje geluk. Gewoonweg verrukkelijk. Je kan risotto op duizend-en-één manieren maken. Zo maakte ik al eens deze risotto met worst, spinazie en kastanje en stond deze risotto met waterkers en tomatencoulis ook al meermaals op…

  • Comfortfood,  Lunch,  Super Healthy,  Vis

    Gebakken rijst met nori en zalm

    DIT IS ZO LEKKER! De titel ‘gebakken rijst met nori en zalm’ doet niet super veel eer aan het gerecht. Als lange titels een ding waren zou het eerder ‘gebakken rijst met erwtjes, nori en sojasaus met gebakken zalm met lekker veel tijm en een smeuïge salade met avocado, komkommer en wortel met een pittige dressing’ zijn. Maar hé, die…

  • Comfortfood,  Lunch,  Veggie

    Hartige galette met courgette

    Wat een mooie titel: Hartige galette met courgette. Klinkt als muziek in de oren, vind ik. Toch? Het klinkt niet alleen mooi, het is ook echt een bijzonder lekker, hartig taartje. Kaas, tomaatjes, courgette en nog wat extra kaas op een heerlijke, boterachtige korst. YUM! De korst is gemaakt van bloem, boter en zure room. Ditmaal kan ik echter niet…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Lunch,  Veggie

    Naanpizza

    Een hy-per populair gerechtje op mijn Instagram, waar ik het klaarmaakte in een korte video, deze naanpizza. Het is super simpel om klaar te maken en je kan er eigenlijk alle kanten mee uit. Het is heerlijk als stevige lunch of als licht avondmaal met een salade on the side. Al lijkt het me ook super leuk om te serveren…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Vis

    Zalm Wellington

    Traditiegetrouw maak ik elk jaar voor kerst twee hoofdgerechten klaar voor jullie. Eentje met vlees en eentje met vis. De heerlijke zoetzure balletjes met puree hebben jullie al voorgeschoteld gekregen, dus vandaag is het aan het visgerechtje! Dat is zalm Wellington geworden, hmmm! Ik serveer er gebakken boontjes en patatjes bij en geroosterde trostomaatjes. Klassiekere side dishes maar gewoon perfect…

  • Aperitief,  Comfortfood,  Feestdagen,  Snacks

    Kroketjes met spek en erwtjes

    Hooooo, madonna! Zo zo zo zo goed, dit hapje. Toen ik deze kroketjes met spek en erwtjes klaarmaakte om te fotograferen voor mijn kerstmenu, kon mijn geluk niet op. Ze waren zo lekker! Ik kan dus niet wachten om ze met jullie te delen en finally is het zover. Deze kroketjes zijn een ge-wel-dig (kerst)hapje dat bij iedereen een glimlach…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vis

    Macaroni met scampi en broccoli

    Als je het woord ‘macaroni’ hoort, zijn wij Belgen geprogrammeerd om instant ‘met ham en kaas’ er achteraan te denken. Macaroni met ham en kaas, het is een toppertje, maar deze leuke pastavorm verdient meer smaakcombinaties als je het mij vraagt, zoals deze macaroni met scampi en broccoli. Soubry heeft een korte macaroni in het Al Dente gamma, deze is…

  • Comfortfood,  Pasta

    Spaghetti met sardienen en tomaat

    Hmmm, spaghetti met sardienen en tomaat. Een krachtige maaltijd met weinig ingrediënten die gemakkelijk te maken is! Als dat niet klinkt als een ideale maaltijd, dan weet ik het ook niet meer. Het is vandaag ‘Werelddag van het verzet tegen armoede’. Een dag die niet zou mogen bestaan, maar ons wel nog eens doet stilstaan bij een harde realiteit. De…