• Comfortfood,  Vis

    Vispannetje met kurkuma en olijven

    Een heerlijk oldschool vispannetje met puree,.. Dat smaakt altijd, maar af en toe mag het eens iets anders zijn. Dat dacht de Zuid-Afrikaanse chef Siba Mtongana ook, toen ze dit recept ontwikkelde voor Het Blauwe Kookboek van MSC. Het Blauwe Kookboek? MSC? Waar gaat het over, Ginger? Wel, ik heb er al een paar keer over gesproken hier maar MSC…

  • Comfortfood,  Vlees

    Burger met radicchio en boschampignons

    Hier gaan we dan, het allereerste nieuwe receptje van het jaar. Joehoe! En het wordt meteen iets extra yummy: Een sappige hamburger met radicchio (je weet wel, die rode ietwat bittere salade) en zoute boschampignons. Als kers op de taart? Deze heerlijke saus die ik vond bij Delhaize. Een chipotle saus made for meat. Echt een super lekker sausje voor…

  • Comfortfood,  Pasta

    Gnocchi met butternut en spek

    Ik blader graag door kookmagazines. Reportages lezen, nieuwe gerechtjes en producten ontdekken en, het tofste van al, af en toe mijn eigen creaties tegenkomen. Dat laatste is het geval bij het Delhaize Magazine. Een super mooi boekje vol culinaire inspiratie. Zo kwam ik recent dit gerechtje tegen. Gnocchi met butternut, spek en een botersausje. Een gouden combinatie! Of het gesmaakt…

  • Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Penne met kip en pesto

    Een heerlijk, snel, simpel pastagerecht met maar weinig ingrediënten. Dat klinkt als muziek in de oren, toch? Als kersverse – voor de tweede keer – mama en dus een gezin van een man met lange werkuren, een peuter van twee, een pasgeboren baby en ik als zelfstandige, heb ik momenteel nood aan receptjes die snel op tafel staan. Laat deze…

  • Comfortfood,  Vlees,  Voor- of bijgerecht

    Cheesy aardappel wedges

    Wanneer de herfst in het land is, gaan we aan het comfortfood. Aan welke dingen denk ik als ik het woord comfortfood hoor? Brood, pasta, chips, frietjes, spek, aardappelen, ovenschotel en,… KAAS. Kaas moet zo’n beetje het ultieme comfortfood zijn. Elk gerecht waar (veel) kaas aan toegevoegd wordt, wordt instant gebombardeerd tot feel good food. Toch? Ik vind alvast van…

  • Comfortfood,  Pasta,  Veggie

    Pasta met geroosterde tomaatjes

    Gemakkelijker dan dit gerechtje gaat het niet worden. Een easy peasy maar oh zo lekkere pasta boordevol smaak. Wat zijn de voordelen? Het is super lekker Je hebt weinig ingrediënten nodig Het is heel gemakkelijk te maken Jou rest enkel nog een kwaliteitsvolle pasta te kiezen, want die maakt dit gerecht wel. Ik ging voor een pasta van het nieuwe…

  • Comfortfood,  Pasta,  Veggie

    Pasta mac ’n chili

    Wat een verwarrende titel, am i right? Gaan we nu mac ’n cheese eten of gaan we chili eten? Weheeel.. We gaan eigenlijk chili eten met extra veel kaas en pasta. En het is TO DIE FOR. Comfortfood op haar best! Het begon eigenlijk met ‘Too good to go’ – een app die voedselverspilling tegen gaat. Zij vroegen me om…

  • Comfortfood,  Vlees,  Voor- of bijgerecht

    Aardappelsalade met pesto

    Disclaimer: Deze blogpost is gesponsord door Shopmium. Alle uitspraken en meningen die volgen zijn de mijne. Als we het woord ‘pesto’ horen, dan denken we heel vaak aan pasta. Pasta pesto, het alom bekende gerechtje. Dat dat overheerlijk lekker is, staat buiten kijf MAAR we kunnen nog zoveel meer doen met pesto dan het enkel onder je pasta draaien. Vandaag…