-
Wok met scampi en broccoli
Deze wok met scampi en broccoli is alles wat we willen van een doordeweeks gerechtje. Het is snel, gezond, voedzaam, gemakkelijk om te maken en bevat weinig ingrediënten. Het staat op een 20 tal minuten op tafel en het allerbelangrijkste: Het is super lekker! Favorietje Een wok is zo’n gerecht dat hier wekelijks de revue passeert. Met kip, spekjes, scampi,…
-
Pasta met rode pesto en spekjes
Pasta met rode pesto en spekjes. Je kent ‘m wel: de typische, én overheerlijke pasta pesto. Een bepaalde soort pasta – ik kies meestal voor spirelli – met groene of rode pesto, spekjes, kerstomaatjes, basilicum en parmezaan. Supersnel, makkelijk en altijd een succes. Maar soms mag het net dat tikkeltje meer zijn. Daarom geef ik je vandaag een heerlijke pasta…
-
Groene curry met kip en groentjes
Groene curry met kip en groentjes. Wàt een heerlijke maaltijd, deze groene curry. Zo eentje dat nu eens echt heel goed gesmaakt heeft. Om één of andere reden, maak ik bijna altijd rode curry en denk ik er niet vaak aan om groene curry te maken. Switch it up! Maar toen ik voor de maaltijdboxen bij Delhaize stond, zag ik…
-
Kip met parmezaan en tomatensaus
Deze kip met parmezaan en tomatensaus is su-per lekker. Het is gebaseerd op ‘Chicken parmesan’ een gerechtje dat in de States heel populair is. Ik maakte het nooit eerder zelf tot ik bij Delhaize naar de ‘Kleine Leeuwtjes’ op zoek was. Kleine Leeuwtjes? Yes! Delhaize heeft een groot aantal producten met het label ‘Kleine Leeuwtjes’ dit wil zeggen dat je…
-
Risotto van boschampignons met coquilles
Christmas is in the air. En deze risotto van boschampignons met coquilles is echt een topper van formaat voor kerst. Vlees-vis-veggie Elk jaar voorzie ik voor mijn kerstmenu één hoofdgerecht met vlees en één hoofdgerecht met vis. Veel mensen die geen vlees eten, eten toch nog vis. Moesten er enkele mensen aan tafel toch ook geen vis en schaaldieren eten,…
-
Gratin dauphinois
Ik heb al vaak gratin gegeten in mijn leven, maar deze is toch wel de lekkerste gratin dauphinois everrrr. Ik mixte een beetje alle goede eigenschappen van de verschillende gratins die ik al in mijn leven at samen en creëerde er deze topper mee. Toen we in Amerika woonden, moesten we het bij kerst zonder kroketten stellen. Dat bestaat daar…
-
Ossenhaas met saus van vijg en balsamico
Ossenhaas met saus van vijg en balsamico. Een kwaliteitsvol stuk ossenhaas ingepakt met spek gegaard tot perfectie, met een lekkere frisse salade on the side en een zoetzure saus van balsamico en vijgen. Lekker? Zéér lekker! Kerstmenu Dit gerecht maakte ik als onderdeel van mijn kerstmenu. We zitten al aan drie hapjes, een voorgerecht met vlees en een veggie voorgerecht…
-
Ravioli met boschampignons
Hallo daar, we gaan weer aan een lekker gerechtje beginnen. Deze ravioli met boschampignons is té lekker. De roomsaus met boschampignons gaat perfect samen met de cacio e pepe (kaas en peper) ravioli (te koop bij Delhaize). Je kan bij gerechten zoals deze natuurlijk kiezen voor welke raviolivulling je gaat, maar deze cacio e pepe is alvast zeker een aanrader.…
-
Hummus met gehakt en champignons
Deze hummus met gehakt en champignons is een mega multifunctioneel gerecht. Waarom? Wel, je kan het op veel verschillende momenten serveren. Het is een gerechtje voor elk moment van de dag. Zo kan je het prima als lunch eten met wat crackers of brood erbij. Je kan het als onderdeel van een hartige brunchtafel serveren maar je kan het ook…
-
Rode curry soep met visballetjes
Oh la la, deze rode curry soep met visballetjes is een topper van jewelste. Een romige Thais geïnspireerde soep van kokos en rode curry met visballetjes van een heerlijk stukje vis, gember en rode peper. Een beetje een spicy soepje, maar zeker niet té. Bovendien kan je het zo pikant of niet pikant maken als je zelf wilt. North Sea…