• Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Eenpanspasta met gehakt en spinazie

    We gaan nog eens voor een lekkere eenpanspasta, en wel een eenpanspasta met gehakt en spinazie. Oh, en lekker veel kaas. Klinkt het al heerlijk? Dat vind ik er ook van. Toen ik aan een reeks eenpansgerechten aan het werken was, bedacht ik me dat een goeie romige pasta met gehakt en kaas niet mocht ontbreken. Want af en toe…

  • Comfortfood,  Vlees

    Romige rijst met kip en wortel

    Deze romige rijst met kip en wortel valt een beetje tussen een risotto en een paella in. Het is stevig gekruid, zoals een paella, maar ook lekker romig, zoals een risotto. Best of both worlds dus! Het gerecht is een smaakbommetje en het beste eraan is dat je alles in één pan kan maken, een eenpansgerecht om gelukkig van te…

  • Comfortfood,  Lunch,  Soep,  Vlees

    Groentesoep met spek en boerenkool

    Een voedzame, gezonde, vullende maaltijdsoep. Dat is de categorie waar deze groentesoep met spek en boerenkool onder valt. Wat zit er nog in? Boerenkool, cannellinibonen en wortelen. Samen met het spek zorgt het voor een krachtig en smaakvol geheel. Het is zo’n soep die je graag eet wanneer je je niet zo lekker voelt. Ik kan me nog levendig herinneren…

  • Comfortfood,  Pasta,  Veggie

    Gnocchi alla Vodka

    Deze gnocchi alla vodka is een geweldig eenpansgerecht dat binnen de 20 minuten op tafel staat. Een perfect gerechtje om doorheen de werkweek op je menu te zetten. Al gaat het zeker ook smaken in het weekend of is het een fijn gerechtje om voor gasten te maken. Als ze graag gnocchi eten tenminste. Een toppertje, waarom? Voor deze gnocchi…

  • Comfortfood,  Vlees

    Curry met kip en ananas

    Wat een heerlijk eenpansgerecht, deze curry met kip en ananas. Meestal moet je me niet komen wakker maken voor warm fruit in hartige gerechten maar voor deze curry mag je dat absoluut wel doen! Wat maakt hem dan zo lekker? De combinatie van de zoute, krachtige rode curry, zachte zomergroentjes en zoete ananas zorgen voor een heel lekker geheel. Het…

  • Comfortfood,  Veggie

    Risotto van tomaat en aubergine

    Risotto van tomaat en aubergine. Een risotto kan van tijd tot tijd toch echt wel goed smaken. Het is geen gerecht dat ik regelmatig op het menu zet, maar als ik het nog eens klaar maak… Yum! Vroeger lukte het me nooit goed om risotto te maken, ondanks dat het eigenlijk zo’n simpel gerecht is. Het schrok me altijd een…

  • Orzo kip citroen
    Comfortfood,  Pasta,  Vlees

    Orzo met kip en citroen

    Een eenpansgerecht om U tegen te zeggen, deze orzo met kip en citroen. Je kan gewoon alles lekker in één pan klaarmaken en het gerecht staat in 20 minuten op tafel. Wat wilt een mens nog meer. Het is een frisse pasta met lekker veel citroen, olijven en boerenkool. De boerenkool kan altijd vervangen worden door spinazie wanneer de boerenkool…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Ovenschotels,  Vlees

    Kip cobbler

    Oh la la, met deze kip cobbler zijn we alweer aan het eerste hoofdgerecht voor kerst aanbeland. Naar traditie maak ik altijd één hoofdgerecht met vlees en één hoofdgerecht met vis voor jullie klaar. Aangezien het erg dure tijden zijn voor iedereen en we ons misschien geen duur stuk wild voor 20 personen kunnen permitteren, heb ik dit jaar extra…

  • Comfortfood,  Veggie,  Voor- of bijgerecht

    Champignontaartjes

    We zitten alweer aan het voorgerecht voor kerst met deze champignontaartjes. We hebben al twee lekkere, compleet verschillende hapjes achter de kiezen. Namelijk scampi’s met spek en guacamole en halloumi met veenbes en pistache. Tijd voor het voorgerecht! En het is een feestelijk voorgerechtje maar toch eentje dat gemakkelijk te maken is, niet veel ingrediënten nodig heeft, goedkoop is én…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

    Champignonsaus

    Deze champignonsaus (zonder room) maakte ik in teken van de feestdag Thanksgiving, een Amerikaanse feestdag waarbij er vooral veel en lekker gegeten wordt. Een grote kalkoen staat bijna altijd op het menu en daar hoort bij? Yes, je hebt het goed geraden: Gravy! Of zoals wij het noemen: Bruine saus. Weinig zaken die een maaltijd nog beter kunnen maken dan…