-
Udon noedels met tofu en groentjes
Ik eet zo’n één à twee keer per week wok. Waarom? Het is gemakkelijk, snel en super lekker. Je kan er restjes groenten mee opwerken en het smaakt altijd. Afwerken met pinda’s, sesamzaadjes of een spiegelei en je bent meteen lekker aan het eten. Het staat meestal in zo’n 20 minuten op tafel. Ideaal! Vandaag maak ik een wokje met…
-
Pizza met bosbes en witloof
Om meteen met de deur in huis te vallen, de titel doet geen eer aan hoe lekker dit receptje is. Ik was bijna verbaasd van mezelf. Ik? I? Made this? Ik had het ineen geflanst en wist niet meteen of het wel echt zo lekker ging zijn, maar de eerste hap nam al mijn twijfels weg. Verdict: VERRUKKELIJK! Absoluut een…
-
Bagel met spek, ei en kaas
Iemand zin in een lekkere, vullende, not so healthy maar oh zo lekkere lunch? Dan moet je bij mij zijn vandaag, want zo af en toe mag het toch echt eens iets meer zijn, hé. Na een drukke voormiddag met de kinderen, wanneer je stiekem iets te diep in dat glas gekeken hebt de avond voordien, omdat je zwangerschapscravings hebt…
-
Penne met scampi en asperges
Hoi! Omdat er zoveel vraag naar het receptje was, ben ik maar als een razende aan de slag gegaan om het op tijd tot bij jullie te krijgen. En hier ben ik dan, met het receptje. Het is een simpele pasta met een roomsausje op basis van witte wijn. Ik gebruikte groene asperges omdat ik dit lekkerder vind in een…
-
Bladerdeeg met spinazie, feta en tomaat
Je kent het wel, die momenten waarop je echt zin hebt in iets hartigs. Iets lekker zout. Een beetje comfortfood. Dan is dit gerechtje daar de ideale oplossing voor. Een rol bladerdeeg met een vulling van tomaat, spinazie, feta en spekjes. Klinkt dat nu niet heerlijk? Ik vond alvast van wel én… Het is het ook! Wij aten de bladerdeegrol…
-
Enchiladas met kipgehakt
De Mexicaanse keuken, het is er eentje waar ik niet zoveel inspiratie uit haal. We kunnen niet àlle keukens geweldig vinden, hé. Het is niet dat ik deze keuken niet lekker vind en een chili of een taco kan me zeker al eens flink smaken, maar over het algemeen is het vaak.. En kaas en brood en vlees en aardappelen…
-
Risotto met kastanje, worst en spinazie
Zei er iemand herfst? Jawel, hoor. Het is herfst. We kunnen het niet meer ontkennen. We zijn in het seizoen aanbeland waar de bladeren van de bomen vallen, de natuur mooie bronzen en bruine tinten krijgt en wandelen heerlijk is. Niet alleen de natuur is geweldig, het eten ook. Herfst doet me denken aan warme maaltijden, aan champignons, aan noten,…
-
Labneh met geroosterde groentjes en za’atar
Jullie weten dat ik als Delhaize-ambassadeur snel op de hoogte ben van nieuwe producten in de winkel. Ik ben vaak enthousiast over deze nieuwigheden, maar dit toppertje maakte me wel héél gelukkig. Want er is vanaf nu ‘labneh’ te koop bij Delhaize. Hé, ho stop, Ginger! Wat is dat? Wel, labneh is in feite uitgelekte yoghurt, afkomstig uit de Midden-Oosterse…
-
Pasta met venusschelpen en een crème van courgette
Helemaal geïnspireerd kwam ik terug van onze reis naar Toscane. Veel te veel gegeten en gedronken, maar wel enorm gelukkig. Batterijen opgeladen, klaar voor de volgende drukke maanden. Eén van de gerechten die we aten op vakantie was een pasta met venusschelpen en een saus van courgette. Zo lekker! Ik sloeg het meteen op in mijn hoofd zodat ik het…
-
Oosterse varkensreepjes met gebakken rijst en groentjes
Van comfortfood gesproken… Dit gerechtje is echt super lekker. Ik maakte er een grotere portie van, maar ik was vergeten dat husband helemaal niet thuis was. Ik heb er dus twee dagen van kunnen eten. Vond ik helemaal niet erg, hoor. Gebakken rijst is in principe wat we misschien gemakkelijker kennen onder de term ‘fried rice’. Het wordt vaak gemaakt…