-
Zalm Wellington
Traditiegetrouw maak ik elk jaar voor kerst twee hoofdgerechten klaar voor jullie. Eentje met vlees en eentje met vis. De heerlijke zoetzure balletjes met puree hebben jullie al voorgeschoteld gekregen, dus vandaag is het aan het visgerechtje! Dat is zalm Wellington geworden, hmmm! Ik serveer er gebakken boontjes en patatjes bij en geroosterde trostomaatjes. Klassiekere side dishes maar gewoon perfect…
-
Kroketjes met spek en erwtjes
Hooooo, madonna! Zo zo zo zo goed, dit hapje. Toen ik deze kroketjes met spek en erwtjes klaarmaakte om te fotograferen voor mijn kerstmenu, kon mijn geluk niet op. Ze waren zo lekker! Ik kan dus niet wachten om ze met jullie te delen en finally is het zover. Deze kroketjes zijn een ge-wel-dig (kerst)hapje dat bij iedereen een glimlach…
-
Macaroni met scampi en broccoli
Als je het woord ‘macaroni’ hoort, zijn wij Belgen geprogrammeerd om instant ‘met ham en kaas’ er achteraan te denken. Macaroni met ham en kaas, het is een toppertje, maar deze leuke pastavorm verdient meer smaakcombinaties als je het mij vraagt, zoals deze macaroni met scampi en broccoli. Soubry heeft een korte macaroni in het Al Dente gamma, deze is…
-
Spaghetti met sardienen en tomaat
Hmmm, spaghetti met sardienen en tomaat. Een krachtige maaltijd met weinig ingrediënten die gemakkelijk te maken is! Als dat niet klinkt als een ideale maaltijd, dan weet ik het ook niet meer. Het is vandaag ‘Werelddag van het verzet tegen armoede’. Een dag die niet zou mogen bestaan, maar ons wel nog eens doet stilstaan bij een harde realiteit. De…
-
Brie uit de oven met een venkel-mandarijnsalade
Herfst op je bord met deze brie uit de oven met een venkel-mandarijnsalade. Elk seizoen heeft zo zijn charme, maar de herfst.. Dat is toch wel echt een geweldig seizoen om te kokerellen. Zoveel heerlijke, multifunctionele seizoensgroenten en -fruit, lekker veel noten, gebak met veel kaneel,.. Noem maar op! Gesmolten kaas met noten en honing is zo één van die…
-
Chicken Biryani: kruidige rijst met kip
Excuseer? Kan je dat een keertje uitleggen, Ginger? Komt ie! Biryani is een Indisch gerecht dat bestaat uit kruidige rijst gecombineerd met vlees zoals kip of lamsvlees. Het barst van de kruiden en ruikt en smaakt heerlijk. Hoe kom ik nu bij dit gerechtje? Wel, rijstmerk Tilda viert feest omdat ze naar België komen en daagde me daarom uit om…
-
Bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas
Hét populairste receptje op mijn Instagrampagina @ascookedbyginger, deze bladerdeegtaart met asperges en kruidenkaas en eerlijk, ik snap het volledig. Het heeft weinig ingrediënten, is bijna té gemakkelijk te maken en is een compleet heerlijke smaakbom. Zo’n gerechtje dat iedereen wel kan bekoren. Of je nu een klein stukje als hapje eet, een ietwat groter stukje met een salade bij als…
-
Pizza bianca
Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Pizza is gewoonweg heerlijk. Daar kunnen we niet omheen. Het is comfortfood op haar best en ik eet het graag in verschillende vormen en maten. Daarom gaan we vandaag eens voor een pizza Bianca, eentje zonder tomatensaus dus. Geen tomatensaus, wél veel kaas. Een krokante pizzakorst, kaas bovenop kaas bovenop kaas en verse basilicum. Moet ik het…
-
Gevulde paprika met groentjes
Gevulde tomaat of gevulde paprika. I love it. Eén van de meest nostalgische gerechtjes uit mijn kindertijd: Tomate Farcie. Uitgeholde tomaten, gevuld met gehakt met frietjes en een tomatensausje bij. Delicious! Wij eten het nu nog regelmatig en als we met de familie allemaal samen komen en de mama vraagt wat we willen om te eten, dan duikt dit toch…
-
Bordje Spaghettiland
Wanneer Pleegzorg Vlaanderen je vraagt om mee te werken aan hun nieuwe campagne #pleegzorgpowerfood dan zeg je daar als ex-sociaal assistente uiteraard geen nee tegen. Een perfect huwelijk tussen mijn vorige en mijn huidige job. Geweldig, toch? Wisten jullie dat er op dit moment in Vlaanderen meer dan 8000 kinderen en volwassenen opgevangen worden in een pleeggezin? Ze krijgen hier…