• Comfortfood,  Feestdagen,  Ovenschotels,  Veggie,  Voor- of bijgerecht

    Spinaziegratin

    Deze spinaziegratin is een super lekker bijgerecht. Comfortfood op z’n best! Het is cheesy, romig, smeuïg en gewoon heel lekker. Je hebt maar weinig ingrediënten nodig om het te maken en het vraagt ook niet veel werk. Het is zo’n gerechtje dat ik zelf op tafel zou zetten als onderdeel van een feestelijke spread. Ik maakte het bijvoorbeeld voor Thanksgiving…

  • Feestdagen,  Super Healthy,  Voor- of bijgerecht

    Pompoen met broodkruim

    Wat een geweldig, simpel en lekker bijgerecht, deze geroosterde pompoen met broodkruim. Het is gemakkelijk om te maken en weinig werk. Je kan het ook perfect op voorhand klaarmaken wat het een ideaal bijgerecht maakt als onderdeel van een feestelijk buffet. Welke pompoen gebruiken? Ik gebruikte de delicata pompoen, die hier in Amerika populair is en veel gebruikt wordt om…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Ovenschotels,  Voor- of bijgerecht

    Ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten

    Hmm, deze ovenschotel met zoete aardappel en pecannoten is zo heerlijk! Ik maakte het recept ter ere van Thanksgiving. Een feestdag die hier in Amerika altijd uitgebreid gevierd wordt, met veel lekker eten. Dit recept is gebaseerd op een populaire side dish die bij deze feestdag veel gemaakt wordt. Sweet potato casserole with marshmallows. Say what? Klopt! Het is een…

  • Cake & Taart,  Dessert,  Feestdagen

    Pumpkin pie

    Laten we met deze pumpkin pie even lekker Amerikaans doen. Het is een taart die ontzettend populair is in Noord-Amerika en voornamelijk tijdens ‘pumpkin season’ gegeten wordt. De herfst en vroege winter dus. Het is een taart die erg populair is tijdens Thanksgiving en Kerstmis en ik, ik zeg er geen nee tegen. Nu ik een tijdje in Amerika woon,…

  • Feestdagen,  How to,  Lunch,  Ontbijt

    10x gerechten voor een lekkere Paasbrunch

    Pasen doet me altijd aan gezellig samenzijn en aan brunchen denken. Samenkomen met de familie, paaseitjes rapen met de kinderen en dan allemaal de benen onder tafel schuiven en genieten van een lekkere Paasbrunch. Speciaal voor jullie zette ik 10x gerechten voor een lekkere Paasbrunch voor jullie op een rijtje. Brunchen is trouwens een soort van laat ontbijt/vroege lunch. Het…

  • Feestdagen

    Ginger’s kerstmenu 2021

    En dan zijn we aangekomen aan ‘Ginger’s kerstmenu 2021 – Het is feest!’, de recap die ik elk jaar nadat alle gerechtjes online gekomen zijn nog eens maak, zodat jullie in één oogopslag het menu kunnen zien en kunnen beslissen welke gerechtjes jullie eruit pikken voor het kerstmenu. Elk jaar maak ik met super veel liefde dit kerstmenu klaar. Ik…

  • Chocolade,  Feestdagen,  Muffins & Gebakjes,  Snacks

    Truffels met walnoot

    Wat een heerlijk kerstmenu dit jaar, am I right? Al zeg ik het zelf! We zijn toegekomen bij deze truffels met walnoot, het aller laatste gerechtje van mijn kerstmenu – het toetje bij de koffie – Zeer belangrijk en niet te onderschatten. Het laatste gezellige moment, een koffietje drinken met een zoetje erbij. Om vervolgens, al dan niet met de…

  • Cake & Taart,  Feestdagen,  Fruit

    Cheesecake met veenbessen

    Hét spektakelstuk van kerst, mijn kerstdessert. Deze cheesecake met veenbessen is zoet, smeuïg, een beetje zout en super smaakvol. Je kan niet langs deze cheesecake met veenbessen passeren en géén stukje nemen. Dat is een no go, daar is hij veel te lekker voor. Veenbessen zijn een typisch kerstproduct. Ze worden vaak geserveerd bij hartige gerechten en zijn eigenlijk een…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Vis

    Zalm Wellington

    Traditiegetrouw maak ik elk jaar voor kerst twee hoofdgerechten klaar voor jullie. Eentje met vlees en eentje met vis. De heerlijke zoetzure balletjes met puree hebben jullie al voorgeschoteld gekregen, dus vandaag is het aan het visgerechtje! Dat is zalm Wellington geworden, hmmm! Ik serveer er gebakken boontjes en patatjes bij en geroosterde trostomaatjes. Klassiekere side dishes maar gewoon perfect…

  • Feestdagen,  Vlees

    Zoetzure gehaktballen met puree

    Joepie, we zijn aangekomen aan het eerste hoofdgerecht van het kerstmenu: Zoetzure gehaktballen met een speciale puree en gegrilde babywortelen. Zoals gewoonlijk maak ik een hoofdgerecht met vlees en eentje met vis. Kwestie van de keuze-opties nog wat meer uit te breiden. Al heb ik over de jaren heen al heel wat kerstgerechtjes verzameld, natuurlijk. Toch blijft het leuk er…