• Feestdagen

    Kerstmenu 2017

    HO HO HO! Kerstmis is weer in een flits voorbij gegaan en dan blijven we zowel met een leeg (als in: oh nee, zo naar uitgekeken en het is al voorbij) als een vol (als in: oh my god, teveel kroketjes gegeten) gevoel over. Hopelijk hebben jullie allemaal een hele fijne kerst gehad met lekker eten in nog leuker gezelschap.…

  • Feestdagen,  Voor- of bijgerecht

    Kerstdiner: Salade van babywortel

    The X-mas menu continues en vandaag starten we met de eerste van de twee bijgerechten die ik voor jullie gemaakt heb. Een simpele wortelsalade die toch ook een beetje anders is. Bijgerechten zijn echt wel belangrijk bij Kerstmis (en eigenlijk altijd), vind ik. Ok, het is héél belangrijk dat je vlees, vis,… geweldig lekker is, maar een toplekker bijgerechtje kan…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Kerstdiner: Hapje van knolselder en gorgonzola

    Joepie! Vandaag gaan we van start met het kerstmenu à la Ginger. Deze hele week is het helemaal kerst op de blog. We beginnen met een hapje en een voorgerecht om dan verder te gaan met enkele bijgerechten en het hoofdgerecht. Afsluiten doen we uiteraard met het dessert, want dat kan gewoon niet ontbreken. Ik hou zo ongelooflijk veel van…

  • Feestdagen

    Drie maal een Valentijnsmenu om verliefd op te worden

    We moeten het onder ogen zien. Binnenkort is het Valentijn en dat wordt nu eenmaal door velen van ons gevierd. Sommigen moeten er niet al te veel van weten en laten de dag zonder boe of bah passeren. Vele anderen vieren het wel, de één al wat uitgebreider dan de ander. De echtgenoot en ik vieren het altijd bescheiden. Een…

  • Comfortfood,  Feestdagen,  Vlees

    Wortel-pompoenrisotto met prosciutto

    Ik zit hier gezellig met een lekkere gin tonic en zoutchips voor mijn laptop te schrijven over een heerlijk avondmaal… Risotto! Ik ben er al een eeuwigheid fan van, maar ik moet bekennen dat dit de allereerste keer was dat ik het zelf maakte. Mijn broer kan namelijk nogal goed risotto maken (denk: waterkers, boschampignons, kervel,…), waardoor dit altijd zijn…

  • Aperitief,  Feestdagen

    Aperitief: Nachos met gekruide scampi

    Alweer een toppertje van een aperitief. Ook deze was een onderdeel van mijn aperitief bij nieuwjaar en opnieuw erg lekker. Nieuwjaar is een echt aperitief-festijn. Toch? Op het gemakje hapje na hapje na hapje na hapje binnenspelen. Zalig! Belangrijk is er voor te zorgen dat je wel veel hapjes kan eten, maar niet het gevoel hebt dat je helemaal vol…

  • Feestdagen,  Soep

    Courgette-witloofsoep met heilbot en hazelnoten

    Als rasechte soepboer doe ik niets liever dan een berg groenten bij elkaar gooien, er soep van maken en dan zien wat er gebeurt. Geloof me, ik heb de bal al héél vaak misgeslagen met deze methode, maar af en toe komt er een echte topper van en daar schep ik dan letterlijk en figuurlijk mee op. Ik maakte dit…