-
Kerstmenu – Dessert: Cheesecake mousse met speculaas
OH MY GOD! Dit dessert is… Tja, hemels. Het moet gezegd worden. Alle fans van kruiden als speculaas, kaneel, kardemom,.. Welgekomen. Je bent aan het goede adres. Oh, en zei daar iemand karamel? Jawel! Dit dessertje is een combinatie van al het lekkers dat het winters gebakland te bieden heeft. Winter in een potje. Het eten van een lekker dessert…
-
Kerstmenu – Soep: Pastinaak-appelsoep met truffelcroutons en balletjes
Oh my god, deze soep, drie woorden: Nom nom nom! Een hele tijd geleden deed ik auditie voor het tv-programma waar ik nu tv-chef voor ben. Ik moest een soep maken met appel in. Ik dacht, een soep, met appel? Een warme, hartige soep, met appel? Gek. Gek? Maar, neen! Lekker! Blijkt dus dat het echt een subtiele smaakmaker is…
-
Kerstmenu – Voorgerecht: Avocadocrème met zalm, mango en komkommer
Surprise! Ik heb nog een tweede voorgerecht voor jullie. Een tijdje geleden viel het me op dat ik niet zo heel veel voorgerechtjes op de website heb staan. Ik ben altijd zo bezig met lekkere hoofdgerechten, soep en gebakjes, dat ik de desserts en de voorgerechten al eens uit het oog durf te verliezen. Bij deze probeer ik dat goed…
-
Kerstmenu – Voorgerecht: Bloemkoolballetjes met witte bonen-crème
Tijd voor het voorgerecht! Degene onder jullie die mijn Instagram stories regelmatig kijken, weten dat ik wat prutswerk heb gehad aan deze balletjes. De verhoudingen waren eerst niet goed waardoor ze niet stevig genoeg waren. Wat tweeks, een beetje amandelmeel en een nieuwe poging later, stonden de balletjes op punt. Helemaal klaar om de ster van dit voorgerecht te zijn,…
-
Kerstmenu – Hapje: Dadels met een jasje aan
Klaar voor hapje nummer twee vandaag? Het is een klassieker voor sommigen, maar voor anderen dan weer helemaal niet. Bij ons thuis kwam het bijvoorbeeld niet op tafel, dadels uit de oven. Ik ontdekte het dus een beetje later, maar maak er meteen een ultieme dadel van die zowel gevuld is, als een jasje aan krijgt. Een sappig jasje van…
-
Kerstmenu – Hapje: Spaghettiballetjes
Joehoe, we gaan van start met het As Cooked by Ginger kerstmenu in 3,2,1…. Here we go! Elk jaar trakteer ik jullie op een heus feestmaal. Feestelijke gerechtjes die als inspiratie kunnen dienen (hopelijk!) voor jullie eigen feestmenu. Ook dit jaar is het van dat. Met veel liefde en zorg heb ik gerechtjes voor jullie uitgewerkt. Te beginnen met de…
-
Lamsfilet met mosterdroomsaus en groentjes uit de oven
Kerst begint stilaan dichterbij te komen. Wij foodbloggers zijn daar altijd al vroeg mee bezig. Ten eerste om een lekkere menuutje voor jullie te maken, traditiegetrouw doe ook ik dit elk jaar. Ten tweede omdat wij (ik toch) al vanaf september stilaan kerstopdrachten beginnen door te krijgen. Yes, we kunnen er niet vroeg genoeg bij zijn en erg vind ik…
-
Blini’s met carpaccio, mosterdroom en hazelnoot
Of ik een lekker aperitiefhapje voor jullie in petto heb vandaag? Ja, dat heb ik zeker. Ik maak vandaag blini’s voor jullie klaar. Wat is dat, een blini? Dat is een beetje een kruising tussen een pannenkoek en een poffertje en het wordt meestal hartig gegeten. De meest gekende combinatie is gerookte zalm, (zure) room en dille. Wij gaan er…
-
Julien’s verjaardagstaart (1 jaar)
HIEP HIEP HOERA! Julienke is één jaar geworden. Een geweldig, allesoverweldigend, spetterend, vermoeiend, uitputtend, gelukzalig en prachtig jaar. Julien is een absolute topper en ik kan me geen beter, vrolijker en knapper zoontje wensen. Verjaardagen, die zijn er natuurlijk om gevierd te worden. Ik kom uit een gezin waarin genieten centraal staat. Werken is allemaal goed en wel, maar genieten…
-
Aardappelwafeltjes met biefstuk en tomatencoulis
Ja ja jaaaaa, we gaan voor een heerlijk en super lekker gerechtje vandaag. Maar echt hé, een plezier om op te eten. Mooi én lekker! Aardappelwafeltjes maakte ik al eerder op de blog en ik nam voor dit gerechtje ook hetzelfde recept, maar ik maakte ze kleiner. Met een goed wafelijzer in de aanslag, kunnen deze wafeltjes bijna niet mislukken.…