-
Minipizza met aardbei en feta
Hoi allemaal! Vandaag gaan we voor een mini pizza party. Nee, geen klein pizza feest, maar een groot feest met kleine pizza’s. Ik koos ervoor eens een andere richting uit te gaan met de toppings. Geen tomatensaus en ham, maar kaas en aardbeien. Afgewerkt met extra veel smaak! Ik gebruikte als deeg het deeg voor minipizza’s van Danerolles. Dit is…
-
Kaaskoekjes met rozemarijn
Hallo allemaal, tijd voor nog eens een lekker receptje. Het wordt er eentje voor koekjes. Niet zomaar koekjes, maar hartige koekjes met kaas en rozemarijn. Hmm! Zo af en toe mag het eens iets anders zijn hé, voor dat aperitiefje. Ikzelf grijp vaak terug naar chips, hummus, olijven en wat Italiaans beleg. Om eens een keertje voor iets anders te…
-
Gebakken ricotta met kerstomaatjes
We gaan nog eens voor een ultra simpel gerechtje. Het is gemakkelijk te maken, je hebt weinig ingrediënten nodig en het is gewoon lekker, echt lekker. Zomer op je bord! Je kan het serveren als aperitief bij een etentje, als voorgerechtje of als onderdeel van een food sharing tafel. OF als hoofdgerecht met een salade en lekker veel brood bij.…
-
Kerstmenu – Hapje: Dadels met een jasje aan
Klaar voor hapje nummer twee vandaag? Het is een klassieker voor sommigen, maar voor anderen dan weer helemaal niet. Bij ons thuis kwam het bijvoorbeeld niet op tafel, dadels uit de oven. Ik ontdekte het dus een beetje later, maar maak er meteen een ultieme dadel van die zowel gevuld is, als een jasje aan krijgt. Een sappig jasje van…
-
Kerstmenu – Hapje: Spaghettiballetjes
Joehoe, we gaan van start met het As Cooked by Ginger kerstmenu in 3,2,1…. Here we go! Elk jaar trakteer ik jullie op een heus feestmaal. Feestelijke gerechtjes die als inspiratie kunnen dienen (hopelijk!) voor jullie eigen feestmenu. Ook dit jaar is het van dat. Met veel liefde en zorg heb ik gerechtjes voor jullie uitgewerkt. Te beginnen met de…
-
Blini’s met carpaccio, mosterdroom en hazelnoot
Of ik een lekker aperitiefhapje voor jullie in petto heb vandaag? Ja, dat heb ik zeker. Ik maak vandaag blini’s voor jullie klaar. Wat is dat, een blini? Dat is een beetje een kruising tussen een pannenkoek en een poffertje en het wordt meestal hartig gegeten. De meest gekende combinatie is gerookte zalm, (zure) room en dille. Wij gaan er…
-
Aperitief: Loaded Hummus
Hummus. Het is een hele tijd geleden al overgewaaid vanuit het Midden-Oosten en het is ondertussen niet meer weg te denken uit onze keukens. Ik serveer het bijna altijd als één van de hapjes tijdens een feestje. Zo goed als iedereen lust het. In onze familie zijn zelfs de kindjes er dol op. Als in, stokje erin, hummus van het…
-
Gezonde mini pizza’s
Toegegeven, mini pizza’s zijn life. Een avondje met vriendinnen, een paar glaasjes wijn teveel, het wordt wat later en dan…. komt er iemand af met mini pizza’s. Dat is échte levensvreugde. Hoe goed kan dat smaken, toch? Een ander beeld. Een avondje met vriendinnen, iedereen doet het rustig aan en je wilt een aperitiefhapje serveren. Eén van de vele gerechtjes…
-
Kerstmenu – Hapje: Veggie worstenbroodjes
Ik heb zo’n voorgevoel dat jullie op dit recept hebben liggen wachten. Jullie waren heel enthousiast op Instagram, waar ik héél blij om ben, want zo af en toe mag het ook eens vegetarisch zijn, hé. Het klassieke worstenbroodje is een absolute must op veel feesttafels en ook ik lust er wel eens eentje, of twee. Ik lust het graag,…
-
Kerstmenu – Hapje: Tartaar van coquilles met pompelmoes en coppa
Hapje 1, de spinazie hummus, is de revue al gepasseerd. Een ideale knabbel om je gasten bezig te houden terwijl je je volgend hapje maakt: deze tartaar van coquilles. LEKKER! Ik ben verzot op zeevruchten. Garnaaltjes, kreeft, scampi, krab en… Coquilles! Rauw smaken ze best wel anders dan gebakken, allebei lekker, maar wel heel anders. Wanneer je met rauwe producten…