• Aperitief

    Kerstmenu – Hapjes: Worstenbroodjes

    Het kan bijna niet klassieker dan een worstenbroodje. En toch maak ik het voor kerst. Gewoon omdat het altijd en overal zo een voltreffer is. Iedereen lust worstenbroodjes. Behalve de vegetariërs. Maar die hebben even pech. Die moeten het doen met de aubergineballetjes ;). Worstenbroodjes met mosterd, haaaa. Feestelijker kan niet. Mijn oma maakt ze áltijd op kerstavond en de…

  • Aperitief

    Kerstmenu – Hapjes: Toastjes met witte pens

    Ik heb een tophapje voor jullie. Ik zweer het. Zó lekker! Mijn broer heeft het mee getest en hij was het er mee eens. En hij legt de lat hoog.  Dus jullie kunnen gerust zijn. Ikzelf ben zot van witte pens. Mijn nummer één lievelingseten op de kerstmarkt. Een broodje met een witte worst en gebakken ajuin. Ik bedoel… Té…

  • Aperitief

    Aperitief: Aubergineballetjes met yoghurtdip

    Zo af en toe (of vaker dan we zelf willen toegeven) heffen we het glas. Dit doen we om verschillende redenen. Om een jarige te vieren, om het weekend in te zetten, op een feestdag of gewoon zomaar. Het liefst van al doen we dat met een lekker hapje erbij. Ja, een zak chips opentrekken is gemakkelijk én lekker, maar…

  • Aperitief

    Homemade chips

    Op zondag zondigen we. Zondigdag. En hoe kan je dat beter doen dan met zelfgemaakte chips? Plus, dit is ook handig voor als je heel veel zin hebt in chips, maar geen zak in de kast hebt liggen en te lui bent om naar de winkel te gaan. Dan maak je hem gewoon lekker zelf. Duh! Blijkt ook helemáál niet…

  • Aperitief

    Bruschetta met guacamole en scampi

    Een tophapje van formaat, deze avocado-scampi mix. Ik had een rustige dag op het werk en had dus ruimschoots de tijd om na te denken over wat ik gisterenavond (vrijdagavond dus) ging maken om te eten. Mijn vriend en ik waren gewoon onder ons tweetjes, maar ik wou toch iets feestelijkers dan gewoon een hoofdmaal en klaar. Het was tenslotte…