-
Zondag Bakdag: Speculaasbonbons
Bonbons, pralines, chocoladesnoepjes,… You choose. We moeten er een naam aan geven, hé. Wat ik alvast wel kan vertellen, is dat ze verrukkelijk lekker zijn. Eén zo’n bonbon is een echte smaakexplosie in je mond. Ik lust dan ook heel graag speculaas, al is het zo één van die koekjes die wel blijven liggen bij ons in de kast. Ik…
-
Zondag Bakdag: Muffins met peer en crumble-topping
Holy moly, zo lekker deze. Ik kan zo genieten van een goeie muffin. Liefst een heel groot, fluffy exemplaar. Met een extra groot hoedje. Als er dan ook nog eens een crumble op dat hoedje ligt, ja… Dan is mijn dag keihard gemaakt. Daarom besloot ik om het zelf eens te proberen en een heerlijke muffin te maken. Eentje die…
-
Zondag Bakdag: Brownies met Griekse yoghurt
Hoi! Over dit gerechtje heb ik veel berichtjes gekregen. Jullie lusten blijkbaar graag zoete zondes zonder jullie schuldig te moeten voelen. Guilt-free dessertjes. Ik snap het wel, wie wilt er nu niet een keertje zondigen zonder al het schuldgevoel. Al ben ik de laatste die zal zeggen dat je nooit je tanden in een echte brownie vol boter en chocolade…
-
Zondag Bakdag: Speculaasmuffins
Oké, we moeten het even over speculaas hebben. Dat is toch té lekker? Ik lust echt zo goed als alle vormen van speculaas. De dunne krokante koekjes, de dikkere, zachte varianten, die met nootjes en zelfs die met marsepein, ook al vind ik marsepein niet lekker. Natuurlijk, ik MOET als rasechte Hasselaar gewoon graag speculaas eten. Want eerlijk is eerlijk,…
-
Zondag Bakdag: Cinnamon rolls
Wat heb ik veel berichtjes gehad over dit gerechtje. Geweldig! Ik kan het jullie ook helemaal niet kwalijk nemen, want hoe lekker zijn ze ook. Ik heb er in Stockholm mijn hart aan verloren, aan de kanelbullar. Daar knopen ze ze wel op een speciale manier en doen ze er ook wat kardemom in. Dit laatste wou ik ook doen…
-
Kerstmenu – Bij de koffie: Kaneelvlinders
Oké, we moeten het even over ‘bij de koffie’ hebben. Wanneer ik in een fancy restaurant ga eten, dan wordt heel mijn oordeel bepaald door wat ik bij de koffie krijg. Ik kan echt het lekkerste eten gekregen hebben, maar als ik bij de koffie op het einde gewoon een voorverpakt koekje krijg, dan ga ik teleurgesteld naar huis. Mijn…
-
Kerstmenu – Gebak: Kerstmuffins
Ik moet het toegeven… Muffins of cupcakes versieren, het is zo mijn ding niet. Ik kan het gewoon niet goed. Met fondant een kerstman op een cupcake zetten of een konijntje of weet ik veel wat nog kan. Niet meteen één van mijn talenten. Toch wou ik graag een gebakje maken dat je meteen aan kerst laat denken. Zo gezegd,…
-
Zondag Bakdag: Chocolade muffins met stukjes witte chocolade
Heb ik overdreven met deze muffins? You tell me.. Chocolade muffins mét ook nog eens stukjes witte chocolade in. Eerder ‘chocolate heaven’ ja! Een mens mag zichzelf toch wel eens verwennen van tijd tot tijd, zeker? Ik vind alvast van wel en daarom besloot ik niet alleen de meest fluffy chocolade muffins te maken, maar ook nog eens stukjes witte…
-
Zondag Bakdag: Brookies
Brookies? Huh? Jawel, het is géén typfout. Het is een verrukkelijk (maar echt ZO verrukkelijk) gebakje dat deels cookie, deels brownie is. Best of both worlds of wat zeg je daar? Klopt! Ik kon er met de beste wil van de wereld niet van afblijven. Oh jee, ik heb ze maar snel ingevroren zodat ze eindelijk uit mijn koelkast verdwenen…
-
Healthy Blondies
Of we deze dingen meteen blondies moeten noemen, dat weet ik niet zo. Blondies zijn brownies maar dan met witte chocolade, maar daar hebben deze gebakjes niet zo erg veel mee te maken. Wel lijken ze op blondies, hebben ze de textuur van blondies en verder… Hebben ze niet zoveel gemeen met de échte blondies. Deze zijn boterig, zwaar, zitten…