• Dessert,  Fruit,  Koekjes

    Linzer koekjes

    Een kerstmenu is niet compleet zonder een koekje bij de koffie. Insert: Linzer koekjes. Ja we hebben ons overeten aan kroketten (of aan deze lekkere gratin). En ja we hebben ons erna tegoed gedaan aan deze lekkere moelleux met vanille-ijs) maar ja, er gaat absoluut nog een klein zoetje in bij de koffie. Want kerst = kerst en dan wordt…

  • Chocolade,  Dessert,  Muffins & Gebakjes

    Moelleux met vanille-ijs

    Een moelleux met vanille-ijs, daar doe je nooit iets mis mee. Het is zo’n dessertje dat iedereen lust en door iedereen stevig gesmaakt wordt. Het is bovendien een toppertje wanneer er veel kindjes bij aan tafel zitten. Iedereen tevree. Kerstmis Daarom is het een ideaal dessertje om bij Kerstmis op het menu te zetten. Het is best gemakkelijk om te…

  • Cake & Taart,  Chocolade,  De Kinderhoek,  Muffins & Gebakjes

    Chocolade cupcakes

    Basisrecept chocolade cupcakes. Ik heb al een tijdje het basisrecept voor cupcakes op de website staan. Ze zijn fluffy, zacht en smaken heerlijk naar vanille. Ze zijn super populair, maar ik krijg ook regelmatig de vraag of ik geen chocolade variant hierop heb. Toen ik op een vrije namiddag met Julien aan hem vroeg ‘zullen we samen bakken?’, vroeg hij…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Cake met sinaasappel en kardemom

    Van een geslaagd probeersel gesproken. Deze cake met sinaasappel en kardemom is echt su-per lekker. Voor een Midden-Oosterse thema avond met vrienden, wou ik graag een dessertje maken. Iets niet te zwaar. Ik bedacht me dat sinaasappel en kardemom wel een geslaagde combinatie zou zijn om binnen het thema te passen en eventueel een cake met olijfolie ook. Wat research…

  • Chocolade,  Koekjes

    Koekjes met walnoot en chocolade

    Koekjes met walnoot en witte chocolade. Het moet gezegd worden, de Amerikanen en hun cookies, ze kunnen er wat van. Een echte goeie American cookie is gewoon verrukkelijk. Je zal het in België alvast niet gemakkelijk tegen komen, dus ik dacht: Laat ik er eentje online zetten. Ik maakte ze wel niet zo groot als de meeste American cookies. Die…

  • De Kinderhoek,  Fruit,  Muffins & Gebakjes,  Ontbijt,  Snacks

    Broodpudding met appel

    Ik weet niet precies wat de reden is, maar ik krijg regelmatig de vraag of ik een recept voor broodpudding heb. Ik moest daar altijd nee op antwoorden, tot vandaag! Want ik maakte deze heerlijke broodpudding met appel voor jullie klaar. Broodpudding Broodpudding is een ideale manier om oud brood een tweede leven te geven. En je kan letterlijk elk…

  • Muffins & Gebakjes,  Snacks

    Speculaas Rice Krispie treats

    Halleluja, deze speculaas Rice Krispie treats zijn absurd lekker! Ze zijn knapperig en smeuïg tegelijk. Ze zitten boordevol heerlijke speculaassmaak en zijn een plezier om te eten. Een ideale traktatie voor de kindjes na school of om samen met de kindjes te maken. Deze speculaas Rice Krispie treats zijn namelijk heel gemakkelijk en super tof om te maken. Er is…

  • Dessert,  Feestdagen,  Fruit

    Trifle met braambessen en citroen

    Yum, een lekker dessertje zoals deze trifle met braambessen en citroen, dat gaat er nu eens echt al-tijd in. Dit dessert is super feestelijk en zo eentje dat iedereen zal lusten. Het is fris, niet té zwaar en heeft een smaakcombinatie om gelukkig van te worden. Wat is een trifle? Een trifle is een klassiek gerecht uit de Engelse keuken.…

  • Fruit,  Muffins & Gebakjes,  Snacks

    Havermoutrepen met appelmoes

    Easy peasy lemon squeezy deze havermoutrepen met appelmoes. Ze bevatten maar 6 ingrediënten, vragen weinig handelingen, je moet niet veel dingen vuil maken en ze zijn echt top! Een hit voor jong en oud, dit gebakje. Waarom? Omdat ze door jong en oud gemaakt kunnen worden en omdat iedereen, en ik bedoel dan ook echt iedereen, dit gebakje lust. Een…

  • Cake & Taart,  Fruit

    Olijfoliecake met mandarijn

    Ik geef het toe, deze olijfoliecake met mandarijn heeft me zo’n vijf pogingen gekost om helemaal perfect te krijgen. Eerst smaakte de olijfolie te sterk door terwijl ik de smaak subtiel wilde houden, dan probeerde ik amandelextract toe te voegen, wat de smaak dan weer te sterk overnam. Vervolgens testte ik het met en zonder zeste om dan uiteindelijk tot…