Muffins & Gebakjes,  Snacks

Speculaas Rice Krispie treats

Halleluja, deze speculaas Rice Krispie treats zijn absurd lekker! Ze zijn knapperig en smeuïg tegelijk. Ze zitten boordevol heerlijke speculaassmaak en zijn een plezier om te eten. Een ideale traktatie voor de kindjes na school of om samen met de kindjes te maken. Deze speculaas Rice Krispie treats zijn namelijk heel gemakkelijk en super tof om te maken. Er is één momentje in het proces waarop je niet teveel mag treuzelen, maar verder: Makkie!

Speculaas

Aan mij vragen of ik een speculaas fan ben is hetzelfde als aan een Belg vragen of ie graag frietjes eet: DUH! Ik lust anything speculaas, maar blijf het meeste fan van de gewone simpele speculaaskoekjes. Ik gebruik ze super graag in gebak omdat ze zoveel smaak geven. Zoals in deze verrukkelijke speculaasmuffins of als bodem van deze populaire no bake cheesecake bars. Ze zijn ook super lekker verkruimeld over een vanilleijsje of rijstpap. Of gewoon om in je koffie te dippen.

Rice Krispie treats

Rice Krispie treats zijn een super populair gebakje in de States. Ze worden heel vaak gemaakt voor en samen met de kindjes, maar volwassenen zullen er ook nooit nee tegen zeggen. Je kan de gewone standaard Rice Krispie treats maken of gaan voor één van de honderden variaties die je op het internet kan vinden. Ik draag daar nu aan bij met deze verrukkelijke speculaas Rice Krispie treats.

Benodigdheden, voor 16 Rice Krispie treats:

130 g Rice Krispies

55 g boter

280 g marshmallows

110 g speculaaspasta

snuf zout

1 tl vanille extract

Voor de afwerking:

100 g speculaaspasta

6 speculaaskoekjes

Bereiding:

Leg een vel bakpapier in een bakvorm van ongeveer 20×20 cm. Het is belangrijk dat je bakvorm al klaar staat (zie tips).

Doe de 110 g speculaaspasta in een kommetje en zet 30 sec in de microgolfoven, meng en zet apart. Doe de Rice Krispies in een grote mengkom.

Neem er een grote sauspan of kookpot bij en smelt er de boter in. Laat de boter lichtjes, heel lichtjes, bruinen en voeg dan de marshmallows toe. Zet het vuur een klein beetje lager en roer regelmatig tot alles tot één geheel versmolten is. Voeg de vanille en het zout toe en meng.

Giet het geheel meteen bij de Rice Krispies en voeg ook de gesmolten speculaaspasta toe. Meng heel goed en snel, de marshmallow mengeling zal snel opstijven. Eens gemengd, voeg de mengeling dan snel toe aan de bakvorm en druk plat met een spatel of met je handen als je het niet te warm vindt. Druk heel goed aan.

Smelt voor de afwerking de speculaaspasta opnieuw 30 seconden in de microgolven en sprenkel over de Rice Krispies. Verkruimel er de speculaaskoekjes over en laat het geheel een uurtje opstijven in de koelkast.

Snijd in 16 stukken, of in zoveel of weinig stukken je zelf wilt, en eet op!

Tips:

 • Voorbereiding: Het is belangrijk dat je bakvorm al klaar staat en je Rice Krispies al in een grote mengkom zitten. De marshmallow mengeling zal snel stijf worden eens je het bij de Rice Krispies doet, dus je hebt niet super veel tijd om te mengen en het in de bakvorm te doen. Als je te lang wacht, lukt het ook nog altijd, maar wordt het meer een plakboeltje. Als je dit aan de hand hebt, helpt het om je handen lichtjes vochtig te maken om het deeg te bewerken.
 • Ingrediënten: Ik gebruik gewone witte marshmallows van standaard formaat en Rice Krispies van Kellogg’s.
 • Let op: Steek je vinger niet in de pot van de marshmallows om te proeven, dit kan best heet worden! Bovendien heb je na het aandrukken van de Rice Krispies in de bakvorm voldoende aan je vingers plakken om lekker je vingers te kunnen aflekken 😉

Voorbereiden & bewaren:

 • Je kan de Rice Krispie treats perfect op voorhand klaarmaken, aansnijden en bewaren in een afgesloten doos.
 • Eens ze opgesteven zijn, bewaar je ze best buiten de koelkast in een afgesloten doos. Zo zullen ze minder snel uitdrogen, maar je kan ze ook in de koelkast bewaren als het in je keuken te warm is en de speculaastopping gaat beginnen smelten.
 • Je kan de speculaas Rice Krispie treats een drietal dagen bewaren in een afgesloten doos.

Laat het smaken!

Laurence

Gebakjes met speculaas waarvan ik denk dat je ze ook lekker gaat vinden:

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Speculaas Rice Krispie treats

As Cooked By Ginger
Heerlijke, crunchy en toch smeuïge speculaas Rice Krispie treats. Een knipoog naar mijn jaren in de States, met toch mijn Belgische speculaasjes roots. Enjoy!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Gang Gebak, Snack
Keuken Amerikaans
Porties 16 Rice Krispie treats

Equipment

 • 1 vierkanten bakvorm van 20×20 cm

Ingrediënten
  

Voor de Rice Krispie treats

 • 130 g Rice Krispies
 • 110 g speculaaspasta
 • 55 g boter
 • 280 g marshmallows
 • 1 tl vanille extract
 • 1 snuf zout

Voor de afwerking

 • 100 g speculaaspasta
 • 6 speculaaskoekjes verkruimeld

Instructies
 

 • Leg een vel bakpapier in je bakvorm en doe de Rice Krispies in een grote mengkom.
 • Zet de speculaaspasta 30 seconden in de microgolfoven of totdat deze gesmolten is. Zet apart.
 • Smelt de boter in een grote pot en laat lichtjes bruinen. Voeg dan de marshmallows toe. Zet het vuur een klein beetje lager en roer regelmatig. Voeg vanille en zout toe.
 • Wanneer de marshmallows volledig gesmolten zijn en alles één glad geheel geworden is, haal je het van het vuur en giet je het meteen bij de Rice Krispies.
 • Giet de gesmolten speculaaspasta er ook bij en roer meteen én snel. Het geheel wordt al snel plakkerig, maar gewoon blijven roeren tot alles goed gemengd is.
 • Doe het beslag snel in de bakvorm en druk stevig aan met een spatel of je handen.
 • Smelt voor de afwerking de speculaaspasta in de microgolfoven en sprenkel over de Rice Krispie treats. Strooi daarover de verkruimelde speculaaskoekjes en zet het geheel ongeveer een uur in de koelkast of totdat de topping opgesteven is.
 • Snijd in 16 vierkantjes en eet op!
Trefwoord Rice Krispie treats

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept