Heerlijke, crunchy en toch smeuïge speculaas Rice Krispie treats. Een knipoog naar mijn jaren in de States, met toch mijn Belgische speculaasjes roots. Enjoy!
Leg een vel bakpapier in je bakvorm en doe de Rice Krispies in een grote mengkom.
Zet de speculaaspasta 30 seconden in de microgolfoven of totdat deze gesmolten is. Zet apart.
Smelt de boter in een grote pot en laat lichtjes bruinen. Voeg dan de marshmallows toe. Zet het vuur een klein beetje lager en roer regelmatig. Voeg vanille en zout toe.
Wanneer de marshmallows volledig gesmolten zijn en alles één glad geheel geworden is, haal je het van het vuur en giet je het meteen bij de Rice Krispies.
Giet de gesmolten speculaaspasta er ook bij en roer meteen én snel. Het geheel wordt al snel plakkerig, maar gewoon blijven roeren tot alles goed gemengd is.
Doe het beslag snel in de bakvorm en druk stevig aan met een spatel of je handen.
Smelt voor de afwerking de speculaaspasta in de microgolfoven en sprenkel over de Rice Krispie treats. Strooi daarover de verkruimelde speculaaskoekjes en zet het geheel ongeveer een uur in de koelkast of totdat de topping opgesteven is.