-
Zondag Bakdag: Citroenrepen
Lekker, lekker, lekkerrrrr. Deze zoete en tegelijk toch zure citroenrepen zijn écht heel erg lekker. Ik probeerde ze in het verleden al een paar keer te maken en toen waren ze nooit zoals ik ze wilde. De korst te fel gebakken en de citroenlaag te weinig of andersom. Ik liet ze even voor wat ze waren en besloot een tijdje…
-
Zondag Bakdag: Pindakaas blondies
Gekke titel? Nee, hoor! Blondies zijn brownies maar dan niet met donkere chocolade of zonder chocolade. Vandaag is dat laatste het geval. We gaan namelijk pindakaas gebruiken in de plaats van chocolade. Waar zitten die pindakaas-lovers? Ik vind het héérlijk. Ik kan nog altijd niet geloven dat ik het echt pas laat in mijn leven ontdekte. Het was iets dat…
-
Zondag Bakdag: Appel-kaneelwafels
Haaa, wafels. Ik kan er zo van genieten. Traditionele wafels, wafels met havermout, chocoladewafels of wafels met nootjes, Luikse wafels of Brusselse of wafels met chocoladestukjes in. Ik lust ze allemaal. Zo ook deze lekkere kaneelwafels met appelmoes en gebakken appeltjes. Wafels bakken heeft zoiets nostalgisch en gelukzalig. Het doet me ontzettend aan mijn oma denken, die trouwens heerlijke wafels…
-
Pompoenscones
Ik weet het, ik weet het. ‘Ginger, het pompoenseizoen is voorbij. Waarom pompoenscones? Laat het los’. Ik hoor het, ik snap het, maar ik heb een heel goed excuus voor deze post. Recent dacht ik: ‘Ik ga even Julien zijn groentepap uit de diepvries halen’. Tegen de tijd dat het ontdooid was en ik het wilde opwarmen, besefte ik dat…
-
Speculaastruffels
Speculaasbonbons, pralines, chocoladesnoepjes,… You choose. We moeten er een naam aan geven, hé. Dus ik ging gezellig voor speculaastruffels. Wat ik alvast kan vertellen, is dat ze verrukkelijk lekker zijn. Eén zo’n truffel is een echte smaakexplosie in je mond. Ik lust dan ook heel graag speculaas, al is het zo één van die koekjes die wel blijven liggen bij…
-
Zondag Bakdag: Muffins met peer en crumble-topping
Holy moly, zo lekker deze. Ik kan zo genieten van een goeie muffin. Liefst een heel groot, fluffy exemplaar. Met een extra groot hoedje. Als er dan ook nog eens een crumble op dat hoedje ligt, ja… Dan is mijn dag keihard gemaakt. Daarom besloot ik om het zelf eens te proberen en een heerlijke muffin te maken. Eentje die…
-
Brownies met Griekse yoghurt
Hoi! Over dit gerechtje heb ik veel berichtjes gekregen. Jullie lusten blijkbaar graag zoete zondes zonder jullie schuldig te moeten voelen. Guilt-free dessertjes en daar vallen deze brownies met Griekse yoghurt wel onder. Ik snap het wel, wie wilt er nu niet een keertje zondigen zonder al het schuldgevoel – Check zeker ook mijn andere healthy gebakjes! – Al ben…
-
Zondag Bakdag: Speculaasmuffins
Oké, we moeten het even over speculaas hebben. Dat is toch té lekker? Ik lust echt zo goed als alle vormen van speculaas. De dunne krokante koekjes, de dikkere, zachte varianten, die met nootjes en zelfs die met marsepein, ook al vind ik marsepein niet lekker. Ik lust het super graag in verschillende recepten, waaronder zeker ook deze speculaasmuffins. Natuurlijk,…
-
Cinnamon rolls
Wat heb ik veel berichtjes gehad over deze cinnamon rolls. Geweldig! Ik kan het jullie ook helemaal niet kwalijk nemen, want hoe lekker zijn ze ook. Ik heb er in Stockholm mijn hart aan verloren, aan de kanelbullar. Daar knopen ze ze wel op een speciale manier en doen ze er ook wat kardemom in. Dit laatste wou ik ook…
-
Kerstmenu – Bij de koffie: Kaneelvlinders
Oké, we moeten het even over ‘bij de koffie’ hebben. Wanneer ik in een fancy restaurant ga eten, dan wordt heel mijn oordeel bepaald door wat ik bij de koffie krijg. Ik kan echt het lekkerste eten gekregen hebben, maar als ik bij de koffie op het einde gewoon een voorverpakt koekje krijg, dan ga ik teleurgesteld naar huis. Mijn…