Pasta,  Veggie

Spirelli met geroosterde bloemkool

Hohoooo, ik heb weer een lekker pastaatje voor jullie. Gezond, veggie én heerlijk. Gezond is relatief, want pasta is pasta. Maar je weet wat ik bedoel. Dus, ik was op een luie zondag naar tv aan het kijken, naar de zender TLC. Nog maar recent ontdekt dat ik dat heb. Dat is die zender waar het bijna altijd gaat over vrouwen met hele slechte kledingsmaak die een trouwkleed moeten kiezen. Say yes to the dress en van die dingen. Maar dus, plotseling begint er een Italiaanse man te babbelen en super lekkere dingen te maken. Moest ik toch even opkijken van Pinterest om te zien wat hij aan het maken was en zo werd dit recept geboren. De chef was al half bezig, dus ik heb niet alles opgevangen, maar met een beetje improvisatie heb ik toch een lekker gerechtje op tafel getoverd. Iedereen blij!

unnamed (21)

Benodigdheden, voor 2 personen:

250 g spirelli

1 kleine bloemkool

15 grote kerstomaten

2 sjalotjes

2 tenen look

paneermeel

peper, zout, oregano, peterselie, chilipoeder

olijfolie

rucola

100 g parmezaan

unnamed (19))

Bereiding:

Snijd de bloemkool in grove stukken en leg ze op een bakplaat met aluminiumfolie waar je al een beetje olijfolie op hebt gedaan. Leg de kerstomaten er in hun geheel bij. Snijd de look en sjalotten in grove stukken en leg ze ook bij op de bakplaat. Strooi paneermeel over het geheel en kruid vervolgens met peper, zout, oregano, peterselie en een beetje chili. Let op dat je het niet te pikant maakt. Doe wat olijfolie over het geheel. Zet de plaat 40-45 min in de oven op 180°C. Houd de bloemkool in het oog. Wanneer de topjes fel bruin beginnen te worden, draai je de stukken bloemkool om.

unnamed (23)

Begin de pasta te koken wanneer de groenten ongeveer nog een kwartier moeten instaan. Kook de pasta zoals aangewezen op het pakje.

Rasp 100 g parmezaan.

Houd 250 ml van het pastawater bij voordat je het afgiet. Giet de pasta daarna af en doe het terug in de pot. Zorg dat je een grote pot hebt. Voeg nu de groentjes toe en meng. De tomaten zullen nu kapot gaan en een sausje vormen. Voeg het kookvocht toe en de parmezaan en meng. Voeg als laatste de rucola toe en meng nog eens.

unnamed (24)

Schep in de borden en werk af met nog een beetje parmezaan en een draai van de pepermolen.

TIP: ook lekker met wat geroosterde pijnboompitten bij.

Buon Appetito!

unnamed (22)

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *