Ga terug

Pasta met geroosterde bloemkool en rucola

As Cooked By Ginger
Een heerlijke, vegetarische pasta met geroosterde bloemkool en rucola die heel fijn en gemakkelijk is om te maken en bovendien goedkoop, simpel en lekker is. Perfect!
Totale tijd 40 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

  • 1 bloemkool in roosjes
  • 1 tl oregano
  • 1 tl basilicum
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • 1/4 tl chilipoeder
  • 2 sjalotten in reepjes
  • 2 tenen look in de lengte in 4 gesneden
  • 25-30 kerstomaten
  • 20 g paneermeel
  • 230 g pasta ga voor een korte variant naar keuze
  • 80 g parmezaan geraspt
  • 50 g rucola één klein zakje
  • peper, zout
  • olijfolie

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de bloemkoolroosjes in een mengkom en giet er flink wat olijfolie bij. Kruid met de oregano, basilicum, paprikapoeder en chilipoeder en ook met peper en zout. Meng goed en spreid uit over de bakplaat.
  • Doe in de kom van de bloemkool de sjalot, look en kerstomaten en voeg wat extra olijfolie toe en peper en zout. Meng en leg bij de bloemkool.
  • Strooi het paneermeel over de groentjes en meng alles wat onder elkaar met je handen. Zorg ervoor dat de groentjes mooi verspreid zijn.
  • Zet het geheel 30 minuten in de oven.
  • Wanneer de groentjes nog 15 minuten in de oven moeten staan, breng dan water aan de kook voor de pasta. Doe flink wat zout in het water.
  • Breng de pasta aan de kook zoals aangegeven op de verpakking. Haal 250 ml kookvocht uit de pot vlak voordat je de pasta afgiet.
  • Zet de kookpot van de pasta terug op het vuur en doe er een klein scheutje olijfolie in. Voeg de pasta toe, samen met alle groentjes van de bakplaat. Meng en giet er het kookvocht bij. Meng opnieuw goed en voeg de parmezaan toe en kruid stevig met peper.
  • Als alles onder elkaar gemengd is en een smeuïg geheel geworden is, mag de pot van het vuur. Meng de rucola nog onder de pasta en je bent klaar.
  • Schep op en werk af met wat extra parmezaan (indien gewenst, geen must). Laat het smaken!
Trefwoord Bloemkool, Rucola