-
Brie uit de oven met een venkel-mandarijnsalade
Herfst op je bord met deze brie uit de oven met een venkel-mandarijnsalade. Elk seizoen heeft zo zijn charme, maar de herfst.. Dat is toch wel echt een geweldig seizoen om te kokerellen. Zoveel heerlijke, multifunctionele seizoensgroenten en -fruit, lekker veel noten, gebak met veel kaneel,.. Noem maar op! Gesmolten kaas met noten en honing is zo één van die…
-
Geroosterde venkelsalade met feta
Tijd voor een salade! We gaan voor een ietwat specialere salade vandaag, namelijk geroosterde venkelsalade met feta. Eentje die ontstaan is uit koelkastrestjes. De koelkast begon stevig leeg te geraken, maar dan ben ik vaak op mijn best. Ik doe dat enorm graag, geen idee hebben van wat we gaan eten en dan de koelkast en berging induiken op zoek…
-
Bieslookpuree met groene groentjes
Puree is zo’n gerecht dat ik regelmatig uit het oog verlies. Ik eet het helemaal niet vaak, maar als ik het eet, denk ik altijd: Wow, eigenlijk is puree super lekker! En je kan er ook geweldig veel mee doen, zoals praktisch elke groente of kruid onder verwerken, met deze bieslookpuree met groene groentjes als het perfecte voorbeeld. Puree en…
-
Gezonde pastasalade met spinazie en feta
Een lekkere en gezonde zomerse pastasalade, dat smaakt altijd. Een fris glaasje witte wijn erbij, eventueel een stukje brood en we zijn aan het genieten. Deze koude pastasalade van orecchiette, spinazie, feta en zwarte olijven is geïnspireerd op een receptje dat ik vond op de website van Delhaize, met name dit recept. Het is simpel om te maken en ziet…
-
Pizza bianca
Heerlijk, heerlijk, heerlijk. Pizza is gewoonweg heerlijk. Daar kunnen we niet omheen. Het is comfortfood op haar best en ik eet het graag in verschillende vormen en maten. Daarom gaan we vandaag eens voor een pizza Bianca, eentje zonder tomatensaus dus. Geen tomatensaus, wél veel kaas. Een krokante pizzakorst, kaas bovenop kaas bovenop kaas en verse basilicum. Moet ik het…
-
Bouillon met boontjes, ricotta en granen
Wat een heerlijk gerechtje. Het is licht, simpel en zit boordevol groentjes. Een lichte groentebouillon met verschillende boontjes, citroenricotta en freekeh. Dat laatste is een graanproduct dat gemaakt wordt van geroosterde, groene tarwe. Het bevat veel vezels en eiwitten en heeft een lage glycemische index. Wat zoveel wilt zeggen als: het geeft een langdurig, verzadigd gevoel. Los daarvan, jullie weten…
-
Wrap met zoete aardappel en aubergine
We gaan voor een gemakkelijk gerechtje met weinig ingrediënten vandaag. Groentjes met een tartaarsausje in een meergranentortilla gerold. Hmm! Als we aan wraps denken, dan denken we aan veel groentjes maar zeker ook aan vlees of vis, want dat willen we er vaak toch graag tussen. Gebakken kip of runderreepjes, scampi’s of gerookte zalm. Allemaal oh zo lekker, maar vandaag…
-
Pasta met geroosterde tomaatjes
Gemakkelijker dan dit gerechtje gaat het niet worden. Een easy peasy maar oh zo lekkere pasta boordevol smaak. Wat zijn de voordelen? Het is super lekker Je hebt weinig ingrediënten nodig Het is heel gemakkelijk te maken Jou rest enkel nog een kwaliteitsvolle pasta te kiezen, want die maakt dit gerecht wel. Ik ging voor een pasta van het nieuwe…
-
Pasta mac ’n chili
Wat een verwarrende titel, am i right? Gaan we nu mac ’n cheese eten of gaan we chili eten? Weheeel.. We gaan eigenlijk chili eten met extra veel kaas en pasta. En het is TO DIE FOR. Comfortfood op haar best! Het begon eigenlijk met ‘Too good to go’ – een app die voedselverspilling tegen gaat. Zij vroegen me om…
-
Noedels met tofu en groentjes
Ik eet zo’n één à twee keer per week wok, zoals deze noedels met tofu en groentjes. Waarom? Het is gemakkelijk, snel en super lekker. Je kan er restjes groenten mee opwerken en het smaakt altijd. Afwerken met pinda’s, sesamzaadjes of een spiegelei en je bent meteen lekker aan het eten. Het staat meestal in zo’n 20 minuten op tafel.…