-
Pizza met bosbes en witloof
Om meteen met de deur in huis te vallen, de titel doet geen eer aan hoe lekker dit receptje is. Ik was bijna verbaasd van mezelf. Ik? I? Made this? Ik had het ineen geflanst en wist niet meteen of het wel echt zo lekker ging zijn, maar de eerste hap nam al mijn twijfels weg. Verdict: VERRUKKELIJK! Absoluut een…
-
Pasta met courgetti, tomaat en homemade pesto
Jullie kennen de courgetti ondertussen wel, hé. Ik maakte er in het verleden best wat gerechtjes mee en we halen ze vandaag nog eens boven. Maar vandaag bestaat de pasta wel uit de helft volkoren pasta en de helft courgetti, om toch voor een meer voldaan gevoel te zorgen als wanneer we enkele courgetti gebruiken, wat natuurlijk ook heel lekker…
-
Sobanoedels met gewokte spruitjes
Sommige mensen gaan de titel zien en denken: I’m out. Geen spruitjes voor mij. Daahaaag Ginger, het zal niet voor vandaag zijn. Helemaal oké, natuurlijk MAAR ik heb husband weten te overtuigen met dit gerechtje en hij is ook niet meteen de grootste spruitjes-fan dus misschien is het toch de moeite om te blijven plakken? De spruitjes worden namelijk fijn…
-
Kamut met geroosterde aubergine, broccoli en feta
Ik nam een tijdje geleden nog eens de tijd om op het gemakje door de Delhaize te wandelen. Vaak ben ik gehaast, maar soms wil ik op mijn gemakje doen en eens snuiten tussen alle producten die ik nog niet ken of nog nooit gebruikt heb. De afdeling van de graanproducten moet, samen met de chips- en groenteafdeling, mijn favoriet…
-
Bloemkoolsteaks met barbecuesaus
Hoi! Zullen we het vandaag nog eens hebben over een vegetarische levensstijl? Dat is misschien weer eventjes geleden. Jullie zien op de blog zeer regelmatig gerechtjes passeren, dat zijn zowel niet vegetarische als vegetarische gerechtjes. Voor mij past de combinatie binnen een gezonde levensstijl. Ik eet regelmatig vegetarisch omdat ik het lekker vind én om mijn ecologische voetafdruk te verkleinen.…
-
Spaghetti met wortel-walnoot balletjes
Oh la la, ik had beloofd een tijdje geen pasta gerechtjes te maken voor jullie en ik vind dat het ondertussen lang genoeg geweest is 😉 Nooit te lang zonder pasta, hé. Dat is voor niemand goed. Vandaag een ‘specialleke’, een smaakvolle pasta met lekkere vegetarische balletjes op basis van wortel, walnoot en parmezaan. Zelfs Julien heeft ze goedgekeurd. Heerlijk…
-
Labneh met geroosterde groentjes en za’atar
Jullie weten dat ik als Delhaize-ambassadeur snel op de hoogte ben van nieuwe producten in de winkel. Ik ben vaak enthousiast over deze nieuwigheden, maar dit toppertje maakte me wel héél gelukkig. Want er is vanaf nu ‘labneh’ te koop bij Delhaize. Hé, ho stop, Ginger! Wat is dat? Wel, labneh is in feite uitgelekte yoghurt, afkomstig uit de Midden-Oosterse…
-
Granenmix met geroosterde groentjes en gevulde puntpaprika met feta
Van lekker veggie gesproken… Dat is een categorie waar dit gerechtje wel onder valt. Een tijdje geleden was ik op mijn gemakje door de gangen van de Delhaize aan het wandelen, toen mijn oog op het volgend pakketje viel: Een granenmengeling met kruiden. Op het eerste zicht deed het me aan een mix voor ontbijt denken, tot ik dan zag…
-
Gezonde bowl met boerenkool en een dressing van bloedsinaasappel
Soms heb ik van die periodes dat het ene feestje na het andere volgt en de etentjes vol overdaad zich opstapelen. Geweldig, dat wel, ik leef voor die gezellige tafelmomenten, maar teveel is teveel. Na enkele verjaardagsetentjes van zowel mezelf als husband, een vakantie in Malaga, een vrijgezellenweekend met mijn zotte vriendinnen (nog iemand een jeneverke?), een familiefeest met véél…
-
Cannelloni met broccoli en walnoten
De klassieke cannelloni kennen we allemaal. Met gehakt en bechamelsaus. Uiteraard super lekker! Als we er dan een vegetarische versie van maken, dan grijpen we al snel naar ricotta en spinazie. Ook super lekker. Maar wat als we die lekkere pastabuisjes gewoon eens met iets anders willen vullen? Gewoon eens zot doen. Awel, dan ben je aan het juiste adres,…