• Comfortfood,  Veggie

    Curry van quinoa en groentjes

    Curry’s, I love them! Je kan er zo heerlijk mee experimenteren. Kruiden, groenten, noedels, rijst,… en ja hoor, ook quinoa. Vandaag gaan we dus voor een curry met quinoa. Het voordeel aan quinoa is dat het veel vocht opslorpt waardoor je er een zachte en smeuïge curry mee kan maken. Ik maakte een echte smaakbom. Het is eigenlijk ook een…

  • Lunch,  Ontbijt,  Ovenschotels,  Veggie

    Shakshuka met feta en kikkererwten

    Laten we het even over ‘shakshuka’ hebben. Toen ik de term voor de eerste keer hoorde, dacht ik dat het een soort van slagzin/woord was, zoals bijvoorbeeld ‘boomshakalaka’. Even aan komen lopen, iets cool doen en dan ‘shakshukaaaa’ zeggen. Klinkt zo logisch, toch? Bleek dat natuurlijk helemaal niet het geval te zijn en was het gewoon nog iets véél beter,…

  • Comfortfood,  Ovenschotels,  Veggie

    Pompoenlasagne

    Dit gerechtje staat al een eeuwigheid klaar om geschreven te worden, maar er kwam precies vaak iets tussen. Spijtig, want het is best een toppertje. Comfortfood, zonder extreem ongezond te zijn. Vegetarisch, wat altijd een plus is en tja.. Pompoen. Need i say more?! Yum! Lasagnes maken is gewoon leuk. Alles voorbereiden om dan uiteindelijk aan je laagjes te beginnen.…

  • Super Healthy,  Veggie

    Wok met peultjes, shiitake en groene kool

    Haaa wokken, het is zo fijn. Gewoon een grote pan erbij nemen. Er alles in werpen wat je maar kan vinden + alle kruiden die je in je kast hebt staan + alle Oosterse extraatjes die je nog in huis hebt en: KLAAR. Toegegeven, dat is misschien een beetje met de haren getrokken, maar uiteindelijk komt het er wel op…

  • Veggie

    Gepofte zoete aardappel met ei en kaas

    Even een ‘het leven zoals het is’-stukje. Terwijl ik dit aan het schrijven ben, ben ik met één voet met het wipstoeltje aan het wiegelen, waar een lieve, kleine jongen in ligt die sinds een weekje niet meer mee doet aan in slaap vallen. De ‘ik weiger om in slaap te vallen’-fase. Of het daadwerkelijk een fase is, weet ik…

  • Ovenschotels,  Veggie

    Tomaat-haloumi ovenschotel

    Als husband de vraag ‘wat eten we vandaag?’ stelt en ik het woord haloumi er tussen gooi, dan is alles dik oké. Ik ken weinig mensen die zo graag haloumi eten. Begrijp me niet verkeerd, ik hou van haloumi, maar husband zou er mee trouwen als hij kon. Zelfs als ik er alles bij zou maken dat hij niet lust…

  • Ovenschotels,  Pasta,  Veggie

    Lasagne van gegrilde groentjes

    Om één of andere reden eet ik echt graag lasagne en dat moet zeker niet altijd de klassieke zijn. Er is iets aan de laagjes, kaas, groentjes,… dat het zo heerlijk maakt om je tanden in te zetten. Toch? Het is ook een geweldig gerecht om te maken wanneer je gasten over de vloer krijgt. Je kan het altijd op…

  • Salades,  Veggie

    Salade van geroosterde appel, courgette en geitenkaas

    Bonjour! Laten we het even over fruit in je eten hebben. Voor mij is dit de regel: Is de maaltijd warm dan liefst fruit-arm, is de maaltijd koud dan doe je met fruit niets fout’. Ik wil géén warm fruit in mijn warme maaltijden. Nope, nee, niet doen. In mijn salades en koude gerechten daarentegen. Gimme gimme gimme! Daarom ben…

  • Lunch,  Pasta,  Salades,  Veggie

    Groene pastasalade

    Er zijn zo van die warme zomerse avonden waarbij je gewoon geen zin hebt in warm eten. Ik bedoel dan niet zozeer warme zomerse avonden, maar eerder bloedhete, laffe avonden zonder ook maar één zuchtje wind of een paar graden minder wanneer de zon ondergaat. Puf, puf, puf. Ticket naar ergens waar er een strand is en er wind waait,…