• Lunch,  Vlees

    Bagel met healthy kipsalade

    Ik geef het toe. Wanneer ik aan bagels denk, gaan mijn gedachten al snel uit naar spek, ei en kaas. Super lekker, maar af en toe mag het wat lichter en gezonder zijn. Daarom maakte ik een smaakvolle, gezonde kipsalade van gegrilde kip, Griekse yoghurt en druiven. Verrassend, maar lekker. Hiervoor gebruikte ik de Sesame bagel van NY Bakery Co. Een stevig…

  • Lunch,  Vlees

    Bagel Nachoschotel

    De loaded nachoschotel, die kennen jullie allemaal wel. Een grote schotel vol met nachos, kaas, jalapenos, vlees, salsa,.. Noem maar op, alles kan! Het is een populaire lekkernij die leuk is om te maken als je gasten hebt. Maar ik bedacht me onlangs, ‘Wat als ik er nu eens een burger van maak en dan eentje met een lekkere bagel…

  • Lunch,  Salades,  Vlees

    Salade met eend, kaas en fruit

    Er zijn zo van die winkelmomenten dat ik extra veel tijd neem om alle nieuwigheden eens goed te bekijken. Zo botste ik bij Delhaize op gedroogde eendenborst en deze gorgonzola-mascarpone. Die kaas had ik nooit eerder opgemerkt, maar het wekte wel meteen mijn interesse op want een combinatie van een zachte mascarpone met een straffe gorgonzola, dat kan gewoon niet…

  • Lunch,  Veggie

    Wrap met zoete aardappel en aubergine

    We gaan voor een gemakkelijk gerechtje met weinig ingrediënten vandaag. Groentjes met een tartaarsausje in een meergranentortilla gerold. Hmm! Als we aan wraps denken, dan denken we aan veel groentjes maar zeker ook aan vlees of vis, want dat willen we er vaak toch graag tussen. Gebakken kip of runderreepjes, scampi’s of gerookte zalm. Allemaal oh zo lekker, maar vandaag…

  • Lunch,  Ontbijt

    2x Bagel: Zoet & Hartig

    Bagels, baby! Zo’n stevig broodje smaakt toch echt altijd. Het wordt standaard met ‘cream cheese’ ofwel verse kaas gegeten. Dat gaan wij vandaag ook doen, maar de verse kaas wordt wel gepimpt tot een zoete en een hartige versie. Heb ik jullie al nieuwsgierig gemaakt? Wel, ik gebruik de smeuïge verse kaas van St Môret, die enkel bestaat uit melk,…

  • Lunch

    BLT bagel

    Hallo allemaal, een tijdje geleden maakte ik al eens een lekkere bagel voor jullie en wel deze met kaas, spek en ei. Hmmm! Vandaag heb ik een nieuw lekker receptje met de sesam bagel van New York Bakery Co. We gaan een BLT bagel maken, mét crisps en een pickle. Want zo hoort het, hé! Hé, ho, stop! Wat is…

  • Comfortfood,  Lunch

    Bagel met spek, ei en kaas

    Iemand zin in een lekkere, vullende, not so healthy maar oh zo lekkere lunch? Dan moet je bij mij zijn vandaag, want zo af en toe mag het toch echt eens iets meer zijn, hé. Na een drukke voormiddag met de kinderen, wanneer je stiekem iets te diep in dat glas gekeken hebt de avond voordien, omdat je zwangerschapscravings hebt…

  • Lunch,  Voor- of bijgerecht

    Salade van knolselder en appel

    Een tijdje geleden was ik in de Delhaize aan het rond kuieren. Als ik tijd heb, doe ik dat namelijk graag. Op het gemakje de rayons aflopen en kijken welke producten ik nog niet ken of nog niet geproefd heb. Zo botste ik op de nieuwe broodmixen van Niamh. Zij hebben al goede mixen voor naambrood, foccacia en blini en…

  • Comfortfood,  Lunch,  Veggie

    Quesadillas met geitenkaas en vijgen

    In feite is een quesadilla een beetje de Mexicaanse versie van onze croque monsieur. Wij smijten er ook van alles tussen en steken het dan tussen het grillmachine. Bij een quesadilla kan je hetzelfde doen. Zolang er maar kaas tussen zit. Kaas is 100% onmisbaar in een quesadilla. Vaak gebruikt men cheddar, zoals ik in deze quesadillas met kalkoen ook…

  • Lunch,  Salades,  Schaaldieren

    Noedelsalade met scampi en rode kool

    Dit is weer zo’n geval waarbij ik de titel veel langer wil maken zodat jullie zeker en vast op dit gerechtje klikken. Als het sociaal aanvaard was om de langste titel ooit te schrijven zou het gerecht zo heten: ‘Heerlijke Oosterse salade met rijstnoedels, gekruide scampi, boerenkool, rode kool, amandelen en alleen maar de beste dressing ooit’. Om dus maar…