-
Rijstsalade met roodbaars
Vandaag voor jullie een ultra tof, smakelijk en gemakkelijk gerechtje met vis. Een lekker stukje roodbaars. De titel verraadt het al, maar toch wil ik de ‘De Bewuste Visweek’ waarin kiezen voor duurzame vis aangemoedigd wordt, nog even in de kijker zetten. Hoe weet je of je vis duurzaam is? Een tijdje geleden sprak ik al over het MSC/ASC label…
-
Salade met scampi en appel
Zoals jullie weten, deel ik op mijn Instagram stories regelmatig foto’s en filmpjes van mijn avondeten. Nooit krijg ik zoveel vragen als wanneer ik mijn salade met scampi post. ‘Wat zit er allemaal in?’, ‘Welke dressing doe je erbij?’, ‘Welke sla gebruik je?’, ‘Welke kruiden doe je op je scampi’s?’. Jullie zijn ontzettend nieuwsgierig naar die salade. Ik zette ze…
-
Pasta met venusschelpen en een crème van courgette
Helemaal geïnspireerd kwam ik terug van onze reis naar Toscane. Veel te veel gegeten en gedronken, maar wel enorm gelukkig. Batterijen opgeladen, klaar voor de volgende drukke maanden. Eén van de gerechten die we aten op vakantie was een pasta met venusschelpen en een saus van courgette. Zo lekker! Ik sloeg het meteen op in mijn hoofd zodat ik het…
-
Zeebaars uit de oven met chorizo en krieltjes
Genieten van een stukje vis in zijn geheel doet me altijd aan vakantie denken. Kroatië, Montenegro, de Algarve, Malaga,… De verse vangst van de dag opeten met enkel een patatje en wat groentjes bij, dat is vakantie. Oh ja, en laten we dan ook dat glaasje witte wijn voor erbij niet vergeten. Vandaag neem ik jullie mee naar Spanje. Mijn…
-
Kabeljauw met pistachekorst, citrussalade en een groene dressing
Als we spreken van ‘zomer op je bord’, dan is dit zo één van die gerechtjes waar ik aan zou denken. Oké, citrus kent zijn allerbeste dagen in andere seizoenen, maar geef toe dat dit er fris en fruitig uitziet. Een frisse salade op basis van parelcouscous met pompelmoes en sinaasappel, gepaard met een kabeljauwhaasje met een smaakvolle korst. In…
-
Mosselen in rode curry
Dat ik ondertussen zo af en toe in het Delhaize Magazine verschijn, is geen groot nieuws meer. Al mag het dan geen groot nieuws meer zijn, het is wél heel erg leuk nieuws. Met je eigen ontwikkelde receptjes in zo’n tof magazine mogen komen… Ik blijf er fier op. Meer nog, ik doe dat ook geweldig graag. ’s Morgens vroeg…
-
Een salade van quinoa, gepofte rode biet en zalmkroketjes
Zalmkroketjes? Ja, hoor! En toch is dit best een gezond gerechtje. Maak dat mee. Kroketjes én gezond. Het kan allemaal, want de kroketjes zijn gepaneerd met hennepzaad én aangebakken in plaats van gefrituurd. En toch echt super lekker. Heerlijk, toch? Zalmfilet, vroeger was ik er gewoon echt niet zo’n fan van. Thuis werd het vaak in papillot gemaakt en om…
-
Kabeljauw met een korstje van pesto
Oh die maandagen, toch. Ze kunnen toch zo’n uitdaging zijn. Een uitdaging om niet te snoozen, een uitdaging om uit bed te geraken, een uitdaging om jezelf presentabel te krijgen en een uitdaging om de auto, fiets, trein in te stappen. Eens binnen op het werk, vind ik het eigenlijk altijd oké. Het is het in gang schieten, de knop…
-
Noedelsalade met scampi en rode kool
Dit is weer zo’n geval waarbij ik de titel veel langer wil maken zodat jullie zeker en vast op dit gerechtje klikken. Als het sociaal aanvaard was om de langste titel ooit te schrijven zou het gerecht zo heten: ‘Heerlijke Oosterse salade met rijstnoedels, gekruide scampi, boerenkool, rode kool, amandelen en alleen maar de beste dressing ooit’. Om dus maar…
-
Rode rijst met kabeljauw en nori-vellen
Meestal creëer ik mijn gerechtjes zelf. Dit doe ik door al mijn ideeën neer te schrijven in een schriftje. Ondertussen heb ik zo’n vier schriftjes volledig volgeschreven en is dat één gekrabbel waar alleen ik aan uit kan. Heel af en toe maak ik een gerechtje klaar dat ik ergens anders vandaan gehaald heb. Zo ga ik soms ten rade…