• Vis

    Viskoekjes met een Oosterse salade

    Ik ben fan van koekjes. Het is één van mijn favoriete dingen om te bakken. Koekjes, koekjes, koekjes. Heerlijk! Als ik dan eens koekjes als hoofdgerecht moet eten, ja, dan ben ik daar natuurlijk niet rouwig om. Wie zou dat wel zijn? Natuurlijk zijn het geen zoete koekjes, maar zoute koekjes. ZO erg is het nu ook weer niet gesteld…

  • Super Healthy,  Vis

    Quinoa met zeekraal, waterkers en gelakte zalm

    Een tijdje geleden ging ik uiteten in Fiskebar in Antwerpen. Het hoofdgerecht dat ik daar at, warme quinoasalade met gegrilde zeebaars, inspireerde me voor dit gerecht. Een gezonde, voedzame en vullende maaltijd, met een voldaan en goed gevoel nadien. Dat is wat elke maaltijd je zou moeten bieden. Eten zou je moeten gelukkig maken en een goed gevoel moeten geven.…

  • Vis

    Aubergine Puttanesca

    Jullie kennen de befaamde ‘Spaghetti Puttanesca’ vast wel. Het is een eerder zout pastagerecht met ansjovis, kappers, zwarte olijven,… Ik maak hem regelmatig klaar op een vrijdagavond. Dé avond dat wij nooit echt een bepaald gerecht op de planning hebben staan en vaak een lekker pastaatje in elkaar flansen. Aangezien ik zo goed als altijd kappers, ansjovis, tonijn,.. in huis…

  • Pasta,  Vis

    Spaghetti met gegrilde tonijn

    Zoals beloofd in het begin van januari, toen ik mijn nieuwjaarsmenu aan jullie voorstelde, ging mijn recept van het hoofdgerecht nog online komen. En hier is hij dan, de lekkere pasta met een stukje fantastische vis. Vis die je het best zo puur mogelijk laat, die zo lekker is dat je er amper nog iets mee moet doen. Producten die…

  • Schaaldieren,  Soep

    Aziatische noedelsoep met scampi en inktvis

    Ik denk dat ik in herhaling val wanneer ik dit zeg, maar ik ben verliefd op noedelsoep. Ik heb geen woorden voor hoe verrukkelijk ik dat vind en ik vind het dan ook geweldig om ermee te experimenteren. Ik haal zowat alle kruiden die ik heb uit de kast, zet ze op mijn aanrecht, samen met mijn vissaus, oestersaus, sojasaus,…

  • Super Healthy,  Vis

    Vis met een korstje van hennepzaad

    Eten met een korstje rond… Dat voelt nogal nostalgisch. Ik heb daar niet meteen een reden voor, want het is nu niet zo dat wij dit thuis continu aten. Al kon la mama wel de lekkerste gepaneerde kalfslapjes met pasta en tomatensaus maken. Toch wel één van mijn favorietjes, misschien vandaar het nostalgisch gevoel. Eten met een korstje rond is…

  • Comfortfood,  Vis

    Broccoli-zalmquiche met quinoakorst

    Ik ga me niet populair maken met deze uitspraak, maar ik hou niet van bladerdeeg. Ik vind het gewoon niet lekker. Het schilfert zo, het is vettig en ik vind de smaak niet top. De voordelen wegen niet op tegen de nadelen. Dus ik eet het zo goed als nooit. Bij quiche eet ik vaak de vulling op en laat…

  • Lunch,  Salades,  Schaaldieren

    Quinoa met scampi en pinda

    Goeiedag, allemaal! We hebben met deze quinoa met scampi en pinda nog eens een nieuwe blogpost. Misschien hebben jullie gemerkt dat er wat minder recepten online gekomen zijn deze week, maar dat is omdat ik ondertussen een getrouwde vrouw ben. Hopelijk toch, ik schrijf deze post vóór mijn huwelijk en hij komt erna pas online. Hopelijk geen runaway bride or…