-
Kerstmenu – Hoofdgerecht – Vis: Gegrilde tonijn met patatjes uit de oven en pikante courgette
Toen ik jullie vroeg wat jullie graag zagen verschijnen voor het kerstmenu dit jaar, kreeg ik verschillende requests door. Gezond, veggie, zeevruchten, vis,… Vegetarisch, zeevruchten en gezond heb ik al gecovered. Daarom gaan we nu aan de VIS. Ook dit is best nog een gezond gerechtje, met een lichte groente en een gezond stukje vis. Om het over tonijn te…
-
Crab cakes
Van tijd tot tijd vraag ik jullie al eens wat jullie graag op de blog willen zien verschijnen. Crab cakes was zo één van die dingen die ik doorkreeg. Zo gezegd, zo gedaan. Even wat research, wat getest in de keuken et voilà. Crab cakes klaar! Ik eet trouwens echt heel graag krab en bij uitbreiding zo goed als alle…
-
Kabeljauw met een kruidig korstje en een couscoussalade
Vandaag gaan we voor een gerechtje dat ik persoonlijk ideaal vind om te serveren tijdens een etentje. Een mooi stukje vis, daar doe je nooit kwaad mee. Vandaag koken we met de baron van kabeljauw. Een lekker stukje vis, rijk aan mineralen, vitamines en eiwitten dat rechtstreeks uit de Ijslandse wateren komt. Delhaize heeft deze vis momenteel in de winkel…
-
Wok met scampi, rijstnoedels en groentjes
Dames en heren, dé wok waar jullie zo uitgebreid naar gevraagd hebben: Wok met scampi, rijstnoedels en groentjes. Wat heerlijk dat jullie zo graag het recept van dit wokje wilden. Om eerlijk te zijn, was ik helemaal niet van plan het recept uit te schrijven voor jullie omdat ik het gewoon snel snel uit de losse pols gemaakt heb, maar…
-
Makreelfilet met tomaten-avocado salade
Van een zomerse maaltijd gesproken… Een lekker stukje gebakken makreelfilet met een frisse salade. Perfect voor een warme zomerse dag. Licht, fris en lekker. Geweldig met een glaasje rosé erbij. Kan je je het al inbeelden? Op je terrasje, in de tuin of tijdens je vakantie in je zomerhuisje met de zon op je gezicht genieten van een lekkere maaltijd…
-
Salade van zalm, scampi en rode kool
Als dit niet nog eens een extreem voedzame salade is, dan weet ik het ook niet meer. Bomvol goede vetten en eiwitten. Geweldig! En ziet ie er ook niet mooi uit? Zo kleurrijk, ik word er instant vrolijk van. Dat is altijd een goed teken, als je vrolijk wordt bij het zien van je eten. Dat betekent dat het gaat…
-
Skrei met risotto van waterkers en tomatencoulis
Toen ik zei tegen mijn man dat ik nog skrei moest gaan halen in de Delhaize, liep hij meteen richting de groenten toen we binnenkwamen. ‘Is dat geen soort prei?’ Ik sleurde hem meteen maar richting visafdeling om hem te tonen wat het daadwerkelijk is. Een lekker stukje vis dus. Een echt seizoensproduct en ook wel ‘love fish’ genoemd, want…
-
Ovenschotel met zalm, patatjes en spinazie
Een hartverwarmende ovenschotel, deze ovenschotel met zalm, patatjes en spinazie. Ik vind ovenschotels alvast iets typisch winters. Romig, met puree, wat vlees of vis,.. Het kan van tijd tot tijd goed smaken. Het is ook leuk om te maken, je kan er veel mee experimenteren én je kan het vaak perfect op voorhand klaarmaken zodat je het enkel nog even…
-
Zeebaarsfilet met een korstje van noten en een venkel-granaatappelsalade
Laten we het even over lange titels hebben. Vinden we ze tof of net vervelend? Ik weet het zo meteen niet. Soms denk ik, houd het kort en noem het ‘Vis met een korstje van noten’ en dan zullen de mensen op de foto zelf wel zien dat er een salade bij geserveerd wordt. Aan de andere kant vind ik…
-
Komkommer-radijs salade met miso zalm
Miso, Miso,.. me so happy. Het is een top ingrediënt, een smaakmaker. Je maakt er in een wip een lekkere bouillon mee, maar je kan het, zoals bij deze bewezen, ook gebruiken als marinade voor je vis. Gepaard met deze Oosterse komkommer-radijs salade is het een verrukkelijk gerecht, dat je vrij gemakkelijk op tafel zet. Dat ik nooit al te…