Super Healthy,  Vis

Zeebaarsfilet met een korstje van noten en een venkel-granaatappelsalade

Laten we het even over lange titels hebben. Vinden we ze tof of net vervelend? Ik weet het zo meteen niet. Soms denk ik, houd het kort en noem het ‘Vis met een korstje van noten’ en dan zullen de mensen op de foto zelf wel zien dat er een salade bij geserveerd wordt. Aan de andere kant vind ik het belangrijk dat de lezers weten dat het om een speciale salade gaat, die evenzeer een hoofdrol speelt in dit gerecht. De vis moet dus niet alle aandacht krijgen in de titel. Zou ik het dan ‘Vis met een korstje van noten en een salade’ noemen? Nee, want ik vind het belangrijk dat jullie weten dat het niet zomaar een salade is, maar een speciale. Anders dan anders. Ach ja,… Een mens kan eeuwig blijven twijfelen. We gaan daarom maar eens voor een lange titel vandaag.

Dit gerecht is gezond, fris, licht, lekker, voedzaam,… Het heeft eigenlijk alles!

IMG_4811

Benodigdheden, voor 2 personen:

Voor de vis:

2 stukjes zeebaarsfilet (of andere witte vis naar keuze)

2 el rijstsiroop

1 el mosterd

1 el sojasaus

peper, zout

handvol pecannoten

Voor de salade:

grote handvol gemengde sla

1 venkel

1 granaatappel

2 stengels lente-ui

handvol bladpeterselie

peper, zout

sap van 1 citroen

olijfolie

IMG_4813

Bereiding:

Meng de rijstsiroop met de mosterd en de sojasaus. Kruid stevig met peper en zout en meng goed. Doe de noten in de blender en pulseer een tweetal keer of totdat de noten grove korrels geworden zijn. Voeg deze toe aan het mosterdmengsel en meng goed zodat alle noten bedekt zijn. Doe een klein beetje olijfolie in een ovenschaal en leg daar de visfilets in. Schep er de notenmengeling overheen en druk lichtjes aan. Zet de vis in de oven voor ongeveer 10-20 minuten (afhankelijk van hoe dik en koud je vis nog is).

Terwijl de vis in de oven staat, kan je aan je salade werken. Neem de mandoline erbij en haal de venkel erdoor. Snijd het poepje van de venkel, zet je mandoline niet té dun en snijden maar. Doe de venkel samen met de salade in een slakom. Snijd de bladpeterselie grof en voeg toe. Snijd de lente-ui in schijfjes, haal de pitjes uit de granaatappel en voeg ook toe. Meng en kruid vervolgens stevig met peper en een beetje zout en sprenkel er het citroensap en een klein scheutje olijfolie overheen. Meng alles nog eens goed en zet apart totdat de vis klaar is.

TIP: je kan ook balsamicoazijn of balsamicocrème op de salade doen als je dit graag hebt. Dat past ook nog wel goed bij het gerecht.

Haal de vis uit de oven. Schep hem op je bord en leg er wat van de salade langs.

Smakelijk!

IMG_4810

 

One Comment

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *