
Zondag Bakdag: Julien’s bananenbrood
Of ik vind dat de tijd veel te snel gaat en Julien véél te snel groeit. Ja, hoor, helemaal! Soms wil ik de de bijzondere toverkracht bezitten om op de pauzeknop van het leven te drukken. Helaas is dat geen optie en probeer ik zoveel mogelijk te genieten van de tijd met mijn gezellig gezinnetje.

Wat ik er wel heel leuk aan vind dat Julienke groter aan het worden is? Zijn eten! God, wat vond ik die flesjes geven zo saai na een tijdje. Toen mijn lieverd 4 maanden werd, dacht ik: Yes! Ik liet hem alles proeven en, ondanks een moeilijke periode tussenin, eet hij nu geweldig goed. Hij mag steeds meer eten en ondertussen heb ik zelfs een kleine snack ontwikkeld voor hem. Om af te wisselen met soepjes, gekookte groentjes en baby yoghurt heb ik voor jullie gemaakt.. (insert tromgeroffel):
Julienke’s bananenbrood!
Psst, ik heb voor de zekerheid de ingrediëntenlijst overlopen met mijn vroedvrouw. Vanaf 8 maanden is deze snack zeker oké! Zolang je het allemaal in beperkte mate geeft, dus niet elke dag maar afgewisseld met andere snacks. Blijf ook altijd bij je kindje wanneer hij/zij stukjes eet!
Nog eens psst, heb jij van je eigen vroedvrouw andere informatie gekregen, volg dan het advies op waar jij je goed mee voelt en stel deze snack uit naar een latere leeftijd.

Benodigheden:
3 + 1 grote rijpe bananen
2 tl bakpoeder
1 tl kaneel
1/2 tl kardemom
3 eieren
60 g boter (plantaardige)
120 ml havermelk
130 g havermeel (oké vanaf 7-8 maanden)
130 g speltmeel

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C. Mix drie bananen glad in de blender en doe dit geheel in een mengkom. Voeg de kaneel en kardemom toe. Laat de boter smelten en voeg deze ook toe. Voeg nu de eieren toe en meng. Doe er het bakpoeder, de haver- en speltmeel en havermelk bij en meng nog eens goed.
Doe het deeg in een broodvorm. Snijd de laatste banaan in de lengte in twee en druk deze in het deeg (optioneel!). Laat 60 minuten bakken.

Het broodje is een beetje natter, wat het gemakkelijker maakt om op de sabbelen en het bevat, zoals je kan zien, geen geraffineerde suiker of andere zoetstoffen.
Smakelijk aan je baby!
Laurence



6 Comments
Celine
Voorlopig nog 30 weken zwanger, maar ik kijk er al ZO naar uit om dit binnen een jaar te mogen proberen voor ons zoontje 😀
As Cooked by Ginger
Ohh dan zit je in zo’n heerlijke periode nu. Hopelijk voel je je nog goed ☺️ veel succes nog en binnen een jaartje: bananenbrood tegen de sterren op 👶🏻😍
Charlotte
Hoi,
Kan ik het haver-en speldmeel ook veranderen door gewone bloem? Dat is het enige dat ik in huis heb! :p
Groetjes, Charlotte
As Cooked By Ginger
Hoi, ja dat kan, geen probleem 😉
Groetjes,
Laurence
Ine
Gemaakt voor mijn zoontje van 10 maanden en hij vindt het heerlijk! En wij zijn ook fan! 🙂
As Cooked By Ginger
Oh wauw, kei leuk om te horen!