Ga terug

Julien's bananenbrood

As Cooked By Ginger
Een heerlijk, natuurlijk gezoet, stukje bananenbrood. Lekker voor de allerkleinste etertjes onder ons maar ook zeker zo lekker voor de rest van het gezin. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Gebak, Ontbijt, Snack
Keuken Belgisch
Porties 10 porties

Equipment

  • 1 Rechthoekige bakvorm

Ingrediënten
  

Voor het bananenbrood

  • 320 g banaan (ong. 3 bananen) = het gewicht ZONDER schil
  • 2 eieren
  • 120 ml havermelk of melk naar keuze
  • 60 g boter gesmolten
  • 1 tl vanille extract
  • 130 g havermeel
  • 130 g volkoren bloem of patisseriebloem of speltmeel
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl kaneel
  • 1/2 tl kardemom

Voor de afwerking

  • 1/2 banaan in schijfjes
  • 1 el suiker

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de bananen in een mengkom en prak ze zo glad mogelijk.
  • Voeg de eieren en melk toe en meng. Giet de gesmolten boter erbij en de vanille en meng opnieuw.
  • Voeg de havermeel, volkoren bloem, bakpoeder, kaneel en kardemom toe en meng goed.
  • Vet een rechthoekige/langwerpige bakvorm in en giet er het beslag in. Strijk glad met de pannenlikker.
  • Druk een achttal schijfjes banaan lichtjes in het deeg en bestrooi met de eetlepel suiker (deze stap is optioneel, je kan de afwerking ook weglaten).
  • Bak 50 minuten, laat volledig afkoelen en eet op.
Trefwoord Bananen, Bananenbrood