Cake & Taart,  Fruit

Zondag Bakdag: Appelcake

Appelcake. Zowat de allereerste cake-ervaring van alle beginnende bakkers. Bij mij was dat toch zo. Simpel beginnen. Als je goede appeltjes hebt, kan er weinig mislopen. Het recept is ook simpel. 250-250-250-4-2.. Heb je hem? Je zal het seffens wel zien. Appelcake is ideaal voor als je graag een homemade gebakje wilt serveren ipv iets van de bakker en zeker wilt zijn dat het toch lekker is. Ga dan voor de basis appelcake. Altijd lekker en iedereen eet dat graag. Er zullen weinig mensen zijn die er hun neus voor optrekken. En degene die dat doen worden vanaf nu nooit meer uitgenodigd, nè 😉 Geen cake meer voor hen. Oh en voordeeltje van de cake: je huis ruikt héérlijk!

IMG_1828-2

Benodigdheden:

250 g bloem

250 g suiker

250 g boter

4 eieren

2 appels (ik nam er eentje extra om de bovenkant te versieren)

IMG_1834-2

Bereiding:

Mix de suiker en de eieren tot een geel schuimachtig beslag. Doe het in de keukenmachine en laat ongeveer 20 minuutjes mixen. Heb je geen keukenmachine, dan hoop ik dat je een elektrische garde hebt!

IMG_1841-2

Laat tijdens het mixen de boter op een middellaag vuurtje smelten en zet apart. Schil de appels en snijd er twee in blokjes en één in dunne schijfjes voor de versiering.

Verwarm de oven voor op 180°C en bebloem en beboter een cakevorm.

IMG_1843-2

Na het mixen voeg je de boter toe en meng je het geheel. Vervolgens zeef je de bloem erboven en spatel je deze eronder. Voeg de appelblokjes toe, meng en stort het beslag in de cakevorm. Versier de bovenkant met de appelschijfjes en zet 50 minuten in de oven op 180°C. Als de cake erna nog nat is, zet je hem nog extra bij totdat een prikker er schoon uitkomt.

Heerlijk.

Geniet ervan!

IMG_1847-2

 

 

7 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *