Grote schotel met een groene salade van komkommer, courgette en veldsla erop. Daarop ligt gegrilde halloumi, geroosterde noten, zaden en pitten. Afgewerkt met balsamicocreme.
Lunch,  Salades,  Super Healthy,  Veggie

Salade met komkommer, courgette en halloumi

Deze salade met komkommer, courgette en halloumi was echt nog eens een toppertje. Op en top gezond, smaakvol, lekker groen en een streling voor het oog (ook niet onbelangrijk). De husband en ik hadden er een periode vol etentjes en feestjes opzitten. Te veel van het goede, laten we het zo zeggen. De nood aan een lichte en gezonde maaltijd was hoog. U vraagt, wij draaien.

Deze salade is in een handomdraai klaar, lekker zurig en het omvat een perfecte combinatie van smaken. Halloumi is echt een top kaas. Je kan hem grillen, want hij smelt niet, en gegrild is hij het best! Heel erg lekker voor in al je salades. En zeker en vast in deze 😉

Deze salade kan ook perfect als gezonde lunch dienen. Als hoofdgerecht zal het voor sommigen iets te licht zijn, maar je kan er gerust een stukje witte vis of kip of brood bij eten. Enjoy!

Wat heb je nodig?

  • Courgette
  • Komkommer
  • Veldsla
  • Halloumi
  • Noten en zaden: Hazelnoten, pijnboompitten en sesamzaadjes
  • Witte wijnazijn
  • Balsamicocrème

Wat moet je doen?

Neem de dunschiller erbij en schil lange slierten van zowel de courgette als de komkommer. Probeer zoveel mogelijk van de groenten te gebruiken. De rest van de courgette kan je bijvoorbeeld in je soep doen en de rest van de komkommer bij een andere salade.

Doe de slierten in een mengkom en voeg de veldsla toe. Doe er een flinke scheut witte wijnazijn bij en kruid stevig met peper. Hussel alles goed door elkaar met je handen.

Vervolgens rooster je de hazelnoten, pijnboompitten en sesamzaadjes samen in een pan op het vuur. Let goed op dat de noten niet verbranden. Haal van het vuur en zet apart.

Neem er vervolgens de grillpan bij, snijd de halloumi in plakjes en grill ze.

Neem er een mooie schotel bij en verdeel er de salade over. Leg daarop de gegrilde halloumi. Strooi er de noten over en werk af met balsamicocrème.

Echt wel heel erg lekker, beloofd!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Witte wijnazijn: ik raad witte wijnazijn aan voor dit gerechtje, maar als je dit niet hebt is een andere azijn helemaal prima!
  • De combinatie hazelnoot, pijnboompitten en sesamzaadjes is per-fect! Niet aanpassen, aub 😀
  • Halloumi: Je kan gerust eens afwisselen met feta of geitenkaas.
  • Op voorhand maken: Je kan de basis van deze salade op voorhand maken en de noten al roosteren. De halloumi zou ik altijd à la minute grillen voor de beste smaakervaring.

Zot van lichte, frisse salades? Dan heb ik nog enkele toffe gerechtjes voor je.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Salade met komkommer, courgette en halloumi

As Cooked By Ginger
Een heerlijke salade met komkommer, courgette en halloumi. Super fris en een combinatie van ingrediënten die allemaal perfect samen gaan. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • dunschiller

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 1 komkommer
  • 100 g veldsla
  • 225 g halloumi = 1 blok
  • 50 g hazelnoten
  • 40 g pijnboompitten
  • 20 g sesamzaadjes
  • 2 el witte wijnazijn
  • balsamicocrème
  • peper, zout

Instructies
 

  • Schil de courgette en komkommer met de dunschiller in dunne slierten. Probeer hierbij zoveel mogelijk van de groente op te gebruiken.
  • TIP: Gebruik de restjes voor soep/salades ipv ze weg te gooien.
  • Doe de slierten samen met de veldsla in een grote kom en doe er de witte wijnazijn bij. Kruid stevig met peper en hussel met de handen door elkaar.
  • Leg het op een grote schotel.
  • Rooster de hazelnoten, pijnboompitten en sesamzaadjes tot ze goudbruin zijn.
  • Verhit een grillpan, snijd de halloumi in plakjes en grill ze tot ze een goudbruin patroon krijgen.
  • Leg de halloumi op de salade. Strooi er de noten overheen en werk af met balsamicocrème. Smakelijk!
Trefwoord Halloumi, Salade

4 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept