Ga terug

Salade met komkommer, courgette en halloumi

As Cooked By Ginger
Een heerlijke salade met komkommer, courgette en halloumi. Super fris en een combinatie van ingrediënten die allemaal perfect samen gaan. Smakelijk!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Equipment

  • dunschiller

Ingrediënten
  

  • 1 courgette
  • 1 komkommer
  • 100 g veldsla
  • 225 g halloumi = 1 blok
  • 50 g hazelnoten
  • 40 g pijnboompitten
  • 20 g sesamzaadjes
  • 2 el witte wijnazijn
  • balsamicocrème
  • peper, zout

Instructies
 

  • Schil de courgette en komkommer met de dunschiller in dunne slierten. Probeer hierbij zoveel mogelijk van de groente op te gebruiken.
  • TIP: Gebruik de restjes voor soep/salades ipv ze weg te gooien.
  • Doe de slierten samen met de veldsla in een grote kom en doe er de witte wijnazijn bij. Kruid stevig met peper en hussel met de handen door elkaar.
  • Leg het op een grote schotel.
  • Rooster de hazelnoten, pijnboompitten en sesamzaadjes tot ze goudbruin zijn.
  • Verhit een grillpan, snijd de halloumi in plakjes en grill ze tot ze een goudbruin patroon krijgen.
  • Leg de halloumi op de salade. Strooi er de noten overheen en werk af met balsamicocrème. Smakelijk!
Trefwoord Halloumi, Salade