Grote kom bulgursalade met mozzarella, kikkererwten, amandelen, munt en granaatappel met een dressing op basis van Griekse yoghurt, mosterd en curry
Salades,  Super Healthy,  Veggie

Bulgursalade met kikkererwten

Bulgursalade met kikkererwten. Wanneer de zomer eraan komt, word ik altijd heel gelukkig van frisse, lichte en gezonde salades. Perfect als licht avondmaal, eventueel met een stukje vis of vlees erbij, maar ook ideaal als lunch of bijgerecht bij de barbecue. Genieten!

Bulgur

Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe. De tarwekorrels worden gestoomd, nadien gedroogd en dan gemalen. Het bevat veel vezels en weinig suikers. Je kan het gebruiken om af te wisselen met je rijst, quinoa,… Het zorgt alvast voor variatie in de keuken én het is lekker. Ik gebruik het het liefst als basis voor een koude salade, maar je kan het ook warm eten, in een wokje bijvoorbeeld.

Benieuwd naar wat ik ermee maakte? Komt ie!

Wat heb je nodig?

  • Bulgur: je kan dit in aparte kookbuideltjes kopen ofwel een zakje losse bulgur
  • Kikkererwten: uit blik of pot
  • Amandelen
  • Lente-ui
  • Granaatappel: de pitjes om precies te zijn
  • Verse munt
  • Mozzarella: ik nam de mini-mozzarella balletjes
  • Griekse yoghurt: de basis van onze dressing
  • Mosterd
  • Honing: of agavesiroop
  • Currypoeder

Wat moet je doen?

Zoals jullie weten, zijn mijn recepten over het algemeen niet moeilijk te maken en dat geldt ook voor deze bulgursalade met kikkererwten. Want je moet enkel de bulgur koken en laten afkoelen, de ingrediënten voor de dressing mengen en uw groentjes klaarmaken.

Alles mengen en klaar. Hoe gemakkelijk is dat?

De bulgur kan je koken en nadien laten afkoelen ofwel spoelen met koud water om het proces sneller te laten verlopen. Deze doe je vervolgens in een grote mengkom en daar voeg je dan de amandelen aan toe (hak deze eerst wat grof), samen met de gespoelde kikkererwten, versnipperde lente-ui en munt en de mini mozzarella. Deze scheurde ik nog wat stuk met mijn handen om ze kleiner te maken.

Als laatste meng je de Griekse yoghurt met de mosterd, honing en currypoeder. Kruid dit ook stevig met peper en zout en meng het onder de bulgursalade. Smakelijk!

Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.

Tips:

  • Kan je geen bulgur vinden in de winkel? Deze salade gaat ook heel lekker zijn met rijst of pasta.
  • Amandelen: Vervang deze gerust eens door cashewnoten of zaden en pitten.
  • Mozzarella: Deze kan je vervangen door feta of gegrilde halloumi.
  • Op voorhand maken: Je kan deze bulgursalade met kikkererwten perfect op voorhand klaarmaken. Houd een beetje dressing aan de kant zodat je de salade extra smeuïg kan maken wanneer je hem gaat serveren.
  • Hoe serveren? Je kan deze salade perfect zo eten als lunch of licht avondmaal, eventueel met een stukje brood erbij. Je kan het ook als side dish bij de barbecue serveren of er een stukje vlees of vis bij eten.
  • Wil je deze salade wat meer body geven? Voeg gerust gebakken kippenblokjes of scampi toe.
  • Bewaren: Deze salade (zonder vlees/vis) bewaart 3 dagen in een afgesloten doos in de koelkast.

Zin in meer van deze yummy salades? Neem dan eens een kijkje bij deze gerechten.

Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!

Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

grote kom met bulgursalade met mozzarella, munt, amandelen en kikkererwten en granaatappel

Bulgursalade met kikkererwten

As Cooked By Ginger
Een frisse, gemakkelijke bulgursalade die heel lekker is als lunch of licht avondmaal en ook perfect ingezet kan worden als side dish bij de barbecue.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 150 g bulgur gekookt en afgekoeld
  • 240 g kikkererwten = uitgelekt gewicht
  • 150 g mini mozzarella uitgelekt, in stukjes gescheurd
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 60 g amandelen grof gehakt
  • 6 stengels munt versnipperd
  • 1/2 granaatappel pitjes

Voor de dressing

  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl honing
  • 1 tl currypoeder
  • peper, zout

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de salade.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  • Meng de dressing onder de salade en serveer. Smakelijk!
Trefwoord Bulgur, Kikkererwten

4 Comments

Leave a Reply

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept