Ga terug
grote kom met bulgursalade met mozzarella, munt, amandelen en kikkererwten en granaatappel

Bulgursalade met kikkererwten

As Cooked By Ginger
Een frisse, gemakkelijke bulgursalade die heel lekker is als lunch of licht avondmaal en ook perfect ingezet kan worden als side dish bij de barbecue.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Gang Hoofdgerecht, Lunch
Keuken Belgisch
Porties 2 personen

Ingrediënten
  

Voor de salade

  • 150 g bulgur gekookt en afgekoeld
  • 240 g kikkererwten = uitgelekt gewicht
  • 150 g mini mozzarella uitgelekt, in stukjes gescheurd
  • 2 stengels lente-ui in ringen
  • 60 g amandelen grof gehakt
  • 6 stengels munt versnipperd
  • 1/2 granaatappel pitjes

Voor de dressing

  • 125 g Griekse yoghurt
  • 1 tl mosterd
  • 1/2 tl honing
  • 1 tl currypoeder
  • peper, zout

Instructies
 

  • Meng alle ingrediënten voor de salade.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing.
  • Meng de dressing onder de salade en serveer. Smakelijk!
Trefwoord Bulgur, Kikkererwten