Bulgursalade met kikkererwten en granaatappel
Wanneer de zomer eraan komt, word ik altijd heel gelukkig van frisse, lichte en gezonde salades. Perfect als licht avondmaal, eventueel met een stukje vis of vlees erbij, maar ook ideaal als lunch of bijgerecht bij de barbecue. Genieten!
Gelukkig is Bosto er om me daarbij een handje te helpen. Zij hebben enorm veel lekkere dingen in hun gamma die een goede basis kunnen vormen voor die frisse salades. Eén zo van die producten is hun bulgur. Bulgur is een graanproduct gemaakt van verschillende soorten tarwe. De tarwekorrels worden gestoomd, nadien gedroogd en dan gemalen. Het bevat veel vezels en weinig suikers. Je kan het gebruiken om af te wisselen met je rijst, quinoa,… Het zorgt alvast voor variatie in de keuken EN het is lekker. Ik gebruik het het liefst als basis voor een koude salade, maar je kan het ook warm eten, in een wokje bijvoorbeeld.
Benieuwd naar wat ik ermee maakte? Komt ie!
Benodigdheden, voor 2-4 personen:
150 g bulgur (1 zakje van Bosto)
2 stengels lente-ui
grote handvol amandelen
enkele stengels verse munt
1 blik kikkererwten (250g)
pitjes van 1/2 granaatappel
1 citroen
olijfolie
peper, zout
Bereiding:
Breng een pot water aan de kook en doe het zakje bulgur erin. Laat 10 minuten koken (zoals aangewezen op de verpakking). Laat nadien uitlekken, snijd het zakje open en doe de bulgur in een kom. Giet er wat olijfolie over, meng en laat volledig afkoelen.
Snijd de lente-ui in schijfjes en versnipper de munt. Giet de kikkererwten in een zeef en laat het sap even uitlekken.
Wanneer de bulgur koud is, voeg je de lente-ui, munt, kikkererwten, amandelen en granaatappel toe. Meng alles onder elkaar. Kruid met peper en zout, voeg het sap van 1/2 citroen toe en sprenkel er ook nog wat olijfolie onder. Meng alles nog eens goed en je heerlijke, frisse salade is klaar.
Genieten maar!
4 Comments
Pingback:
Jessica
Lekker receptje! Dankjewel.
Ik heb er wat feta aan toegevoegd, die nog in de koelkast lag, dat paste er ook lekker bij.
As Cooked By Ginger
Goed idee, past er inderdaad supergoed bij!
Ik denk dat gegrilde halloumi hier ook heel goed bij gaat passen 🙂
Groetjes,
Laurence
Jessica
Lekker receptje! Dankjewel.
Ik had nog wat feta in de koelkast liggen en heb die er ook over gestrooid, paste er ook lekker bij.