
Chocolate chunk muffins
Chocolate chunk muffins. De chocolate chip muffins, die kennen we allemaal. Een smeuïge, fluffy muffin met kleine chocolate chips. Wel, ik besloot om vandaag eens bye bye te zeggen tegen deze mini chocolate chips die wel wat naar chocolade smaken maar niet kunnen komen tippen aan grote stukken echte chocolade in je gebak. Toch?
Ik deelde het receptje alvast snel op Instagram stories en het werd meteen enorm veel gemaakt én gesmaakt. Aangezien ik ondertussen vragen naar het recept bleef krijgen, dacht ik: Ik zet het op de website! Dan is het er voor iedereen, zolang en zoveel jullie willen. Feest!
Het recept is easy peasy, snel, super lekker en je hebt er waarschijnlijk alles voor in huis. Zolang je repen pure chocolade in huis hebt, zit je goed. Ready for these yummy chocolate chunk muffins? Daar gaan we!


Wat heb je nodig?
- Bloem: of course, de basis van alle gebakjes
- Bakpoeder
- Eieren
- Suiker
- Vanillesuiker
- Melk: halfvolle of volle, dat mag je kiezen
- Zonnebloemolie
- Pure chocolade: De repen van Côte d’or zijn mijn favoriet om hiervoor te gebruiken.

Wat moet je doen?
Dat is best gemakkelijk. Je neemt er één grote kom bij, een garde en een pannenlikker. Dat is het zo’n beetje. Weinig werk, weinig afwas en toch super lekkere muffins dus!
Je mengt eerst de natte ingrediënten met de suiker en vanillesuiker. Daarmee bedoel ik dus de eieren, melk en zonnebloemolie. Je mag dit goed loskloppen met de garde. Dan voeg je bloem, zout en bakpoeder toe en meng je nog eens goed.
Vervolgens mag je de pure chocolade repen in stukken snijden met een groot mes. Je mag het grof hakken. Voeg dit dan toe aan het beslag en spatel het eronder.
Lepel het in je muffinvorm (vergeet er geen papiertjes in te doen) en voilà, de oven in en klaar!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.


Tips:
- Warm, lauw of koud: Ik vind de muffins persoonlijk het lekkerst wanneer ze volledig afgekoeld zijn, maar mijn dochter eet ze graag wanneer ze nog lekker warm zijn en de chocolade nog loperig is. Beide kan dus!
- Chocolade: Je kan natuurlijk kiezen welke chocolade je gebruikt, maar pure is wat mij betreft zeker de beste keuze voor deze muffin.
- Kidsproof: Zowel de bereiding als de muffin zelf zijn super kidsproof. Mijn dochter van 4 heeft deze muffins bijna volledig zelf gemaakt. Ik stond erbij en ik keek ernaar 😉
Zot van muffins? Check dan zeker eens deze heerlijke muffingerechtjes.
- Dulce de leche muffins
- Muffins met peer en crumble
- Speculaasmuffins
- Bosbessenmuffins
- Chocolade pecan muffins
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Chocolate chunk muffins
Equipment
- 1 Muffinplaat voor 12 muffins
- 12 muffin papiertjes
Ingrediënten
- 160 g suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 2 eieren
- 120 ml melk
- 120 ml zonnebloemolie
- 360 g bloem gezeefd
- 2 tl bakpoeder
- 1 snuf zout
- 150 g pure chocolade grof gehakt
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180°C (boven- en onderwarmte)
- Meng de suiker en vanillesuiker met de eieren, melk en zonnebloemolie. Klop goed los met de garde.
- Voeg de bloem, bakpoeder en zout toe en meng opnieuw goed met de garde.
- Voeg de chocolade toe en spatel deze eronder met de pannenlikker.
- Doe de muffinpapiertjes in de muffinplaat en vul op met het deeg tot aan de rand.
- Bak 22-25 minuten.
- Haal na een 10 tal minuten uit de vorm en laat afkoelen op een rooster. Smakelijk!


16 Comments
Julie
Super lekker! Niet te zoet, niet te droog, gewoon een heel lekkere muffin!
As Cooked By Ginger
Dankjewel, ik vind ze zelf ook super lekker dus heel leuk om te lezen!
Elsie
Echt een super receptje. 😍
Al iets te vaak gemaakt 🙊
As Cooked By Ginger
Super leuk om te horen! Ze zijn gevaarlijk lekker, hé 🙂
Sanne
Easy peasy om klaar te maken, met ingrediënten die je standaard in huis hebt. En ze zijn heerlijk luchtig!
As Cooked By Ginger
Ohh, super leuk om te horen!
Elise
Heeeeeeeerlijk!!!
As Cooked By Ginger
Leuk te horen! Dankjewel 🙂
Annemie Sanfrinnon
Volgens mij klopt de verhouding droge en natte ingrediënten niet. Ik heb meer melk moeten toevoegen maar uiteindelijk zijn de muffins heel droog en zwaar uitgevallen . Jammer. Ik had voordien ook al de vanille joghurt en bosbessen muffins gemaakt en die waren wel heel goed gelukt
Pingback:
Valerie
Super lekkere muffins die makkelijk te maken zijn. Mijn twee kleuters hebben ze bijna helemaal zelf kunnen maken en ook opeten natuurlijk 🤣
As Cooked By Ginger
Haha gewelllldig!
Kelly
Super lekker! 🙂
As Cooked By Ginger
Merci Kelly! 🙂
Pingback:
Pingback: