Tonijnburgers met een komkommersalade
Tonijn,… We eten het allemaal. Ik vermoed dat zo goed als iedereen wel een paar blikken ervan in zijn kast heeft staan. Het is gezond, voedzaam en lekker. Verse tonijn ook, maar dat hebben we niet standaard in huis, natuurlijk. Het lief en ik eten het zeker niet vaak, omdat we ook een beetje aan de arme beestjes willen denken. Maar er een heerlijke burger van maken, moet af en toe mogelijk zijn. Het lief en ik aten deze burgers op een warme avond in de tuin. Samen met de frisse komkommersalade was het heerlijk en gezond. Een lekker glaasje rosé erbij en ik ben gelukkig.
Benodigdheden, voor 2 personen:
Voor de burgers:
2 blikken tonijn, in eigen nat
2 eieren
1/2 rode ui
verse bieslook, enkele stengels
verse peterselie, enkele stengels
paneermeel
peper, zout
Voor de komkommersalade:
1 komkommer
10 radijzen
1 of 2 stengels lente-ui
peper, zout
1/2 citroen
Voor de dipsaus:
1 potje Griekse yoghurt
peper, zout, peterselie, bieslook
olijfolie
1/2 citroen
Bereiding:
Neem een spiraalsnijder en snijd de komkommer in lange slierten. Doe ze in een mengkom. Snijd de radijzen in blokjes en de lente-ui in schijfjes en voeg toe aan de komkommernoedels. Kruid met peper en zout en doe er het sap van 1/2 citroen bij en een klein scheutje olijfolie. Zet in de koelkast.
Doe de Griekse yoghurt in een kommetje en doe er een scheutje olijfolie bij. Kruid met peper, zout, bieslook en peterselie. Voeg sap van 1/2 citroen toe, meng en zet ook in de koelkast.
Doe de tonijn in een mengkom, zorg dat de grote brokken verkruimeld zijn. Voeg de 2 eieren toe en meng. Voeg nu de rest van de ingrediënten toe, behalve het paneermeel en meng. Voeg beetje bij beetje paneermeel toe. Wanneer de structuur vast genoeg is om burgers mee te vormen ben je klaar.
Vorm zes burgers en bak ze in zonnebloemolie of olijfolie goudbruin. Korst aan op hoog vuur en laat dan even verder garen op laag vuur, zodat ze volledig warm worden.
Serveer drie burgertjes per persoon, dat is zeker voldoende. Dien op met de mooi ogende komkommersalade en een lepel yoghurtsaus.
Super lekker!
Smakelijk.
3 Comments
Pingback:
Astrid
Hey!
Zouden de burgers ook in de oven gebakken kunnen worden? Kunnen de burgers op voorhand gebakken worden en nadien terug opgewarmd in de oven?
Bedankt!
As Cooked By Ginger
Hoi! Je kan dat doen maar dan zou ik ze een beetje insmeren met olijfolie om uitdrogen te vermijden.
Dat laatste kan ook of even kort in de microgolf en dan nog 10 minuutjes in de oven of enkel microgolf kan ook.
groetjes,
Laurence