Lunch,  Salades

Parmarolletjes met een salade

Parmarolletjes klinkt een beetje gek. Het is alleszins geen echt woord, aangezien wordpress het aangeeft met een rood lijntje. Gelukkig doe ik niet aan het corrigeren van woorden die nog niet toegelaten zijn in de dikke Van Daele. Parmahamrolletjes is misschien duidelijker, maar klinkt minder smakelijk en te lang. Goed, los van de spelling en van het woord zijn de rolletjes gewoon verrukkelijk. Een perfect gerechtje voor op een warme avond. Er is weinig werk aan en het is een lichte maaltijd. Dat is wat we nodig hebben als we de hele dag in de zon hebben gelegen. PS: ik schrijf deze blogpost een tijdje op voorhand, dus ik heb géén idee of het vandaag mooi weer zal zijn. Anyhow, je kan het heus ook eten als het niet zo warm is, want het blijft gewoon altijd even lekker. Een salade met Italiaanse smaken is altijd verrukkelijk. Rucola, parmezaan, parmaham, pijnboompitten, zongedroogde tomaten,… noem maar op. Absoluut 100%, mijn meugje. De Italiaanse keuken is simpel en overheerlijk. Gewoon geweldig. Met deze salade raken we een beetje aan de Italiaanse smaken en daarom is hij superlekker!

IMG_2279-2

Benodigdheden, voor 2 personen:

10 rolletjes parmaham of andere gedroogde ham, zorg voor dikke velletjes zodat ze niet te fel scheuren bij het oprollen

kruidenkaas

bakje zongedroogde tomaten

12 kerstomaten

goede handvol pijnboompitten

bakje groene olijven

parmezaan

balsamico

verse basilicum

optioneel: broodstokjes

IMG_2287-2

Bereiding:

Neem twee borden en leg in elk bord een goede handvol rucola. Doe er in elk bord een stuk of tien olijven over. Snijd de kerstomaten in twee en voeg deze toe aan de salade.

IMG_2293-2

Neem nu telkens een velletje parmaham, besmeer de helft met kruidenkaas, leg er een dikke zongedroogde tomaat in en enkele blaadjes basilicum en rol op. Zorg voor vijf rolletjes per persoon. Leg de rolletjes op de salade. Rooster vervolgens de pijnboompitten kort en strooi ze over de rolletjes. Schil wat vellen parmezaan met de dunschiller en doe deze over de rolletjes. Werk af met wat olijfolie en een streepje balsamico. Serveer met broodstokjes.

IMG_2291-2

TIP: Je kan de rolletjes ook als aperitiefhapje maken, maar dan zonder de salade. Je zal gegarandeerd een succesvolle gastvrouw/heer zijn.

Enjoy!

IMG_2281-2

3 Comments

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *