Koekjes

Zondag Bakdag: Granenkoekjes

Granenkoekjes,.. Ze klinken gezond, maar dat zijn ze niet écht. Er zitten een aantal gezonde en voedzame ingrediënten in, maar er zit ook suiker en boter in. Laat dat de koekjes nu net zo lekker maken. Af en toe moeten we onszelf toch ook iets gunnen, hé. Een mens kan niet altijd op zijn tellen passen. Als je alles met mate eet, kan je alles eten. Dat is toch hoe ik het zie, alleszins. Ik leef graag gezond, maar ik zal het zeker nooit laten om na mijn lekker, gezond en voedzaam hoofdgerecht van een koekje of stukje chocolade te genieten. Men noemt het ook wel suikerverslaafd. Ik noem het genieten. Zolang het met mate is, natuurlijk. Eén keer per week een heerlijk bakseltje, dat je deelt met je partner, familie of vrienden. Leuk, toch? Met deze granenkoekjes kan dat perfect! Er zitten wel relatief veel ingrediënten in. Je kan bvb een paar zaden eruit laten als je daar niet alles van in huis hebt en zonder het kokospoeder moet het denk ik ook nog wel lukken. De rest zou ik er zeker niet uitlaten.

Benodigdheden, voor ongeveer 25 koekjes:

170 g amandelmeel

150 g havermout

160 g suiker

1 zakje vanillesuiker

170 g boter

3 el zonnebloempitten

1 el chiazaad

1 el gemengde zaden

1 tl bakpoeder

25 g kokospoeder

2 eieren

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 180°C. Smelt de boter op het vuur en zet apart zodat het wat kan afkoelen. Meng alle droge ingrediënten samen. Voeg de eieren en de boter toe en zorg dat alles goed onder elkaar gemengd wordt. Neem een bakplaat waar je bakpapier op legt en vorm kleine hoopjes met het deeg. Maak ze ongeveer zo groot als een golfballetje. Misschien iets kleiner. Een pingpongballetje? Enfin, rol ze tot balletjes en leg ze op de bakplaat.

Bak 15-20 minuten en laat volledig afkoelen voordat je ervan smult. Tasje thee of koffie zetten en het genieten kan beginnen.

PS: Vandaag is mijn liefste mama mijn model op de foto’s. Ze had toevallig iets blauw aan en dat paste perfect bij mijn mok. Waar mama’s al niet goed voor zijn 😉

Veel bakplezier!

97a9b3d4-ceab-4237-8eb0-e67d97f017bd

 

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *