
Tonijnburgers met komkommersalade
Tonijnburgers met komkommersalade. Tonijn,… We eten het allemaal. Ik vermoed dat zo goed als iedereen wel een paar blikken ervan in zijn kast heeft staan. Het is gezond, voedzaam en lekker. Verse tonijn ook, maar dat hebben we niet standaard in huis, natuurlijk. Maar van tonijn uit blik een heerlijke burger maken, hmmmm. Lekkere kost die gemakkelijk te maken is en snel op tafel staat. Het lief en ik aten deze burgers op een warme avond in de tuin. Samen met de frisse komkommersalade was het heerlijk en gezond.


Wat heb je nodig?
- Blikken tonijn: in eigen nat, dat is een must
- Eieren
- Verse bieslook
- Paneermeel
- Komkommer
- Radijsjes
- Lente-ui
- Citroen
- Griekse yoghurt
- Verse peterselie

Wat moet je doen?
Dit gerecht is heel gemakkelijk om te maken. Het bestaat uit drie delen. Je begint met het maken van de tonijnburgers. Terwijl deze bakken, maak je de komkommersalade en de yoghurt dip. Klaar is kees.
Voor de burgers, laat je de tonijn uitlekken en doe je het in een mengkom, samen met de bieslook, die je versnipperd hebt, de eitjes en peper en zout. Goed mengen en dan paneermeel erbij. Mengen en dan burgertjes maken. Ter grootte van kleine koekjes ongeveer. Bak ze aan in boter en olijfolie. Je mag ze eerst aankorsten op hoog vuur en dan laten verder garen op laag vuur. Zo’n kleine 10 minuten ongeveer.
Dan maak je de salade door de komkommer te spiraliseren en er dus lange slierten van te maken. Je mag deze gerust ook in blokjes snijden of hoe je maar wilt. Dat is uiteraard naar keuze. Dan de radijsjes erbij en de lente-ui. Besprenkel met citroensap en kruid met peper en zout.
Als laatste maak je de dip door de Griekse yoghurt te mengen met peper, zout, bieslook, peterselie en citroensap. Alles staat nu klaar. Gewoon je bordje maken en: Smakelijk!
Check de receptenkaart onderaan voor het exacte recept.


Tips:
- Hoe eten? De burgertjes zijn super lekker warm na het bakken, maar je kan ze ook koud eten, waardoor je alles gemakkelijk op voorhand kan klaarmaken. Wij eten ze op beide manieren graag, dus het is maar waar je zin in hebt.
- Het is een lichte maaltijd op deze manier, dus als je er toch een wat grotere maaltijd van wilt maken, kan je het met brood of geroosterde patatjes eten. Wij aten het ook al eens als wrap. Een volkoren wrap, met dit erin en: hmmmm!
- Lunch: Het is ook geweldig lekker als lunch!
- Bewaren: Na het afbakken, blijven de burgers zo’n drie dagen goed in de koelkast.
Zot van lichte gerechtjes zoals deze? Neem dan zeker eens een kijkje bij deze recepten.
- Caesar salad wrap met kikkererwten
- Noedelsalade met pindadressing
- Gezonde pastasalade met spinazie en feta
- Snelle groentesoep
- Salade met scampi en appel
Vergeet me niet te volgen op Instagram en TikTok voor dagelijkse inspiratie!
Heb je dit gerecht gemaakt of maakte je een ander lekker Ginger-gerechtje? Dan zou je me super blij maken als je een leuke comment en/of rating (zo met die sterretjes hier onderaan) zou achterlaten. Heel erg bedankt! Liefs, Laurence

Tonijnburgers met komkommersalade
Ingrediënten
Voor de tonijnburgers
- 2 blikken tonijn 1 blik = 150g uitgelekt gewicht
- 2 eieren kleine of middelgrote eitjes
- 20 stengels bieslook versnipperd
- 60 g paneermeel
- peper, zout
- boter, olijfolie
Voor de salade en dip
- 1 komkommer in slierten of schijfjes (naar keuze)
- 10 radijzen in schijfjes
- 1 stengel lente-ui in ringen
- 1 citroen
- 200 g Griekse yoghurt
- 10 stengels bieslook versnipperd
- 6 takjes peterselie versnipperd
- peper, zout
Instructies
- Laat de tonijn uitlekken en doe er de eieren en bieslook bij en kruid stevig met peper en zout. Meng goed en meng vervolgens het paneermeel eronder.
- Vorm burgertjes met je handen. Je kan er ongeveer 8-10 maken. Druk goed aan tussen je handen. Bak ze in wat boter en olijfolie in een 10 tal minuten goudbruin. Korst ze eerst aan op hoog vuur en laat nadien rustig verder garen op laag vuur.
- Wanneer de tonijnburgers rustig aan het garen zijn, maak je de salade en dip.
- Meng de komkommer, radijsjes en lente-ui met elkaar en sprenkel er wat citroensap over en kruid met peper en zout.
- Meng voor de dip de Griekse yoghurt met de rest van de ingrediënten en wat citroensap en olijfolie.
- Serveer alles samen en: SMAKELIJK!


3 Comments
Pingback:
Astrid
Hey!
Zouden de burgers ook in de oven gebakken kunnen worden? Kunnen de burgers op voorhand gebakken worden en nadien terug opgewarmd in de oven?
Bedankt!
As Cooked By Ginger
Hoi! Je kan dat doen maar dan zou ik ze een beetje insmeren met olijfolie om uitdrogen te vermijden.
Dat laatste kan ook of even kort in de microgolf en dan nog 10 minuutjes in de oven of enkel microgolf kan ook.
groetjes,
Laurence